Ексклюзиви
пʼятниця, 21 травня 2010 09:21

Опозиція вимагає відставки Могильова через "ксенофобські заяви"

Опозиція вимагає відставки Могильова через "ксенофобські заяви"

У Верховній Раді вчора було зареєстровано проект постанови про звільнення Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ. Авторами документу є депутати фракції НУ-НС - Борис Тарасюк, В'ячеслав Коваль, Олександр Чорноволенко та Мустафа Джемільов.

Як пише КоммерсантЪ-Украина, підставою для відставки є "ксенофобські заяви" голови МВС.

Джемільов розповів, що "будучи начальником кримської міліції, Могильов неодноразово дозволяв собі ксенофобські заяви, публічно схвалював депортацію Сталіним кримських татар".

"Він також несе відповідальність за те, що під час подій на горі Ай-Петрі 6 листопада 2007 Беркут застосовував зброю проти неозброєних мирних громадян", - упевнений депутат.

Як приклад ксенофобських заяв Джемільов назвав статтю в газеті Кримська правда, автором якої був Могильов.

"Але оскільки кримські татари - не стадо баранів, які тупо слідують за ватажком, - йдеться в номері газети від 24 січня 2008 року, - то для переконливості необхідні ідеологія, постулати, обґрунтування домагань, коротше, велика мета, яка виправдає будь-які засоби. Для цього створюються міфи, які вбиваються в голови татарського населення, як електронний чіп універсального солдата. Основні міфи - про корінний народ і національну державу, про виключне і пріоритетне праві, про особливий ступінь скривдженості".

Радник глави МВС Костянтин Стогній назвав ініціативу депутатів політичною провокацією.

"У подіях 6 листопада 2007 брали участь підприємці, які вели незаконну комерційну діяльність на самозахопленій території. Коли Беркут оточив їхні заклади і заблокував всі під'їзди до них, ці підприємці на знак протесту почали палити багаття і кидати в них вибухонебезпечні предмети. Через підвищену небезпеку їх довелося зупинити із застосуванням сили", - розповів Стогній.

Висловлювання ж міністра, на які посилаються депутати, він назвав "приватною думкою Могильова, на яку він, як громадянин, має повне право".

Нагадаємо, напередодні депутати БЮТ Євген Добряк та Раїса Сорочинська-Кириленко зареєстрували проект постанови про звільнення міністра охорони здоров'я Зіновія Митника. На думку депутатів, Митник не зміг забезпечити контроль за витрачанням бюджетних коштів, коли координував роботу тендерного комітету МОЗ, що свідчить про його непрофесіоналізм.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає відставки Могильова через "ксенофобські заяви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути