вівторок, 31 серпня 2010 14:58

Опозиція вимагає прочитати Януковичу посилений курс географії

Опозиція вимагає прочитати Януковичу посилений курс географії

Опозиційний уряд вимагає від влади вже з початку цього навчального року ввести посилений курс вивчення географії у всіх школах України.

Така вимога міститься в заяві, розповсюдженій прес-службою опозиційного уряду, повідомляє сайт БЮТ.

"Оскільки в країні спостерігається тенденція, що найвищі посади посідають випадкові люди, владі треба серйозніше поставитися до питань базової освіти", - йдеться у заяві.

"Візит президента Януковича до Німеччини довів, що зараз найбільш актуальна проблема в українській освітній системі - це саме географія. Тому ми вимагаємо від влади негайного звернення до фахівців, які мають розробити новий курс географії", - заявляє опозиція.

"Звертаємо увагу, що окремі уроки мають бути присвячені темам: "Порівняльна характеристика Італії та Ірландії", "Місце Ізраїлю в Європі", "Історико - географічний екскурс у становлення балканських країн: Косово і Чорногорія", - наголошується у заяві.

Крім того, опозиція пропонує  запровадити подібні уроки не лише у школах а й у "вищих владних інституціях, особливо в Адміністрації президента".

Опозиційний уряд також наполягає на належному технічному забезпеченні навчального процесу.

"Якщо навіть "лідеру нації" президенту Януковичу не вистачає подарованого Колесніковим IPadа, щоб вивчити назви країн - що говорити про маленьких школярів?", - обурюється опозиція.

Опозиційний уряд "звертає увагу Януковича, що поки він бавиться з дорогими подарунками від підлеглих, учням не вистачає елементарних підручників, а міністр освіти не соромиться спокійно повідомляти, що школи будуть забезпечені книгами лише в листопаді".

Раніше президент Віктор Янукович припустився численних географічних конфузів, зокрема під час зустрічей із лідерами інших держав.

Так, перебуваючи 30 серпня в Німеччині український президент переплутав Італію з Ірландією, сказавши, що колишній президент Єврокомісії Романо Проді походить з Ірландії, тоді як Проді - італійський політик.

Як відомо, раніше глава держави включив Ізраїль до європейського континенту.

До цього він, говорячи про ситуацію в колишній Югославії сплутав Чорногорію та Косово.

У свою чергу, лідер опозиції Юлія Тимошенко висловила сумнів, що Янукович знає, де знаходиться його країна.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає прочитати Януковичу посилений курс географії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути