середа, 20 лютого 2013 19:21

Опозиція в Раді робить те, на що не спромоглися попередні скликання - Ключковський

Опозиція в Раді робить те, на що не спромоглися попередні скликання - Ключковський
За словами політика, розв'язка нинішньої ситуації може бути тільки одна - перехід на персональне голосування. Фото: politdengi.com.ua

Якщо президент Віктор Янукович оголосить позачергові вибори, Україна два-три місяці житиме без парламенту.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній нардеп Юрій Ключковський.

"Зараз пішла мода говорити, що блокування незаконне, але це не так. Воно є засобом політичного впливу і протесту. Воно - прийнятне. А як інакше боротися із беззаконням? Із другого боку, з боку тих, хто веде засідання, і з боку тих, хто голосує за прийняття незаконних рішень. Тому що рішення, прийняті неконституційно, є незаконними. Молодці! Вони роблять те, на що не спромоглися попередні скликання. Дії опозиції цілком законні і вмотивовані. Це - форма протесту проти сваволі", - сказав він.

На думку політика, нинішня більшість діє свавільно.

"Небажання більшості визнати свою провину якраз і спричиняє до довготривалого блокування. Немає відповіді на вимогу. Не можна порушувати закон. Сама психологія, орієнтована на те, що можна порушувати закон, викликає протест. Більшість повинна зрозуміти, що будь-які порушення закону - неприпустимі. Кожен факт порушення закону повинен викликати певні санкції. Усіх, хто порушує закон - карають. А тут відбувається серйозне порушення і воно - безкарне", - наголосив Ключковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевибори за мажоритарною системою можуть бути невигідні самим "регіоналам" - експерт

За його словами, розв'язка може бути тільки одна - перехід на персональне голосування.

"Досить опозиції проявити слабинку і ціле скликання вони не зможуть цього добитися. Тільки на початку скликання, як оце зараз. Технічні нюанси - третьорядні. Можна ставити сенсорну кнопку, голосувати руками, а можна просто, щоб кожен голосував за себе під наглядом преси з балкону. Справа не в тім, щоб просто голосувати за себе. А в тім, що кожен випадок неперсонального голосування повинен бути покараним", - запевнив він.

Екс-нардеп також розповів, що з 6 березня Янукович уже зможе розпустити парламент.

"У президента з'явиться таке право. Тоді за 60 днів після його указу повинні відбутися позачергові вибори. Ці два чи три місяці держава буде без парламенту", - зауважив Ключковський.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція в Раді робить те, на що не спромоглися попередні скликання - Ключковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути