Ексклюзиви
понеділок, 19 серпня 2013 14:56

Опозиція в Київраді не голосувала за вибори в Києві

Якби опозиція дійсно хотіла не допустити засідання Київської міськради, призначеного на 19 серпня, то у неї були для цього всі можливості. Але депутати Київради з фракцій "Удар" та "Батьківщина" не стали навіть заходити до сесійної зали, вважаючи за краще роздавати коментарі в кулуарах, - так прокоментував дії опозиційних політиків під час проведення сесії депутат міськради Юрій Бондар.

"Опозиційні фракції Київради налічують у своїх лавах 22 людини. Цього цілком вистачило б заблокувати трибуну в сесійній залі, зламати мікрофони, вивести з ладу систему голосування і застосувати інші методи боротьби, які опозиційні політики до автоматизму відпрацювали в стінах Верховної Ради і успішно використовували у міській раді Києва, перешкодивши 11 липня провести сесію. Однак цього разу ніхто з опозиційних депутатів навіть не намагався зайти до зали засідань і висловити там свою позицію, замість цього вони роздавали коментарі для ЗМІ в кулуарах", - зазначає депутат міськради.

За його словами, найбільше запитань викликає той факт, що опозиційні депутати Київради не прийняли участь у голосуванні за звернення до Верховної Ради України, в якому пропонується розглянути питання призначення місцевих виборів у Києві.

"Блокування Київради опозиція проводить під гаслами необхідності проведення в столиці місцевих виборів. Але Київрада сама вимагає цих виборів - сьогодні міські депутати вже втретє офіційно звертаються до парламенту з цього приводу, оскільки тільки парламент може призначити вибори. Однак, вимагаючи виборів на мітингах, опозиційні депутати чомусь не захотіли проголосувати за документ, який може наблизити виконання їх вимог", - вважає депутат.

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиція в Київраді не голосувала за вибори в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути