Ексклюзиви
середа, 20 листопада 2013 10:29

Опозиція шукає свою "частину пирога" від асоціації — політолог

Опозиція шукає свою "частину пирога" від асоціації — політолог

Народні депутати можуть настільки загратися, що найважливіші статті законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном вноситимуть з голосу в останній момент.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Це елемент сценарію, де опозиція є не менш відповідальним гравцем, аніж більшість. Вона має свої інтереси — вихід Тимошенко сплутає всі карти і перерозподілить баланси, які вже тут склалися. Однак головне — вони шукають свою "частку пирога" від підписання угоди. Поки виглядає так, що всі дивіденди від євроінтеграції пожинає Партія регіонів та кандидат в президенти Янукович. А всім хочеться щось з цього мати", - зазначив він.

Експерт нагадав, що поправки до закону про вибори народних депутатів приймалися в останній момент.

"Тоді опозиції нічого не залишалося, окрім як проголосувати за неможливість зняття зареєстрованого кандидата в обмін на те, що заплющували очі на формування комісій. Із законом по Тимошенко буде така сама історія. Опозиція відстоїть одну із прийнятних для себе тез, а більшість продавить свій варіант документу. Основним тут буде неврахування часу лікування у термін відбування покарання. По поверненню він буде продовжений", - зауважив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 64% українців вважають Голодомор спланованою акцією Сталіна

Коментуючи заяву "ударівки" Ірини Геращенко про те, що вчора на робочій групі довго з'ясовували, хто гальмує процес, політолог наголосив: "УДАР є учасником затягування процесу. Вчора після чотирьох годин більш-менш успішної роботи саме ця політична сила внесла додатковий законопроект. У опозиції немає необхідної кількості голосів. Тому будь-яке недоопрацювання буде провиною більшості. Гра ведеться через те, що однією із вимог Євросоюзу є необхідність прийняття важливих законопроектів за участю опозиції".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція шукає свою "частину пирога" від асоціації — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути