вівторок, 16 червня 2020 10:44

Опозиція розробила економічну програму для виходу з кризи

  Петро Порошенко: "Європейська Солідарність" має економічну програму для виходу з кризи
Петро Порошенко: "Європейська Солідарність" має економічну програму для виходу з кризи

Критична ситуація в державі потребує негайного формування професійного уряду національної єдності, бо експеримент з новими обличчями провалився, а кожна нова "програма дій уряду" Зеленського гірша за попередню.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

Він зазначив, що "Європейська Солідарність" має чіткий план подолання кризових явищ в економіці і готова працювати спільно з іншими політичними силами.

"Зараз час не критикувати один одного, хоча є за що, а час об'єднати суспільство, продемонструвати суспільству світло в кінці тунелю, створити уряд національної єдності, бо експеримент з новими обличчями провалився, бо, виявляється, управляти країною – це не вести телешоу, знімати відосики, там потрібна компетентна й інтелектуальна робота", – наголосив Порошенко.

Порошенко зазначив, що у першу чергу необхідно стимулювати внутрішні інвестиції та дати реальну підтримку малому і середньому бізнесу, який окрім втрат від епідемії ще й потерпає від законодавчих "новацій" монобільшості, зокрема сумнозвісного закону 1210.

"Я є автором закону про податок на виведений капітал. Ми доопрацювали його з урахуванням того недолугого закону 1210. Зараз він кореспондується з діючою базою законодавства, і я подав його на реєстрацію. Я не "тягну ковдру на себе" – прошу, аби представники всіх фракцій підписалися, і ми спільно стимулювали інвестиції в Україну. Навіщо обкладати податками те, що інвестор планує інвестувати", – говорить Порошенко.

"Треба спростити доступ малого і середнього бізнесу до реструктуризації сплати податків аж до закінчення коронавірусу, треба спростити доступ до реструктуризації кредитів у зв'язку з тим, що малий та середній бізнес через дії уряду, через цей форс-мажор фактично позбавлений можливості продажу. Треба відтермінувати сплату податків, спростивши цей механізм, зменшити навантаження на заробітню платню для того, аби вийшли із тіні, і припинити перевірки малого і середнього бізнесу", – зазначив Порошенко.

"Ми як "Європейська Солідарность" готові брати участь у формуванні уряду національної єдності і запропонувати економічну програму для подолання кризи в усіх секторах економіки, яка зараз панує в Україні", – резюмував лідер партії.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція розробила економічну програму для виходу з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути