середа, 12 грудня 2012 10:42

Опозиція розділиться на дві фракції?

Опозиція розділиться на дві фракції?
Володимир Цибулько не виключає, що кількість "тушок" в опозиції буде збільшуватися. Фото: www.epochtimes.com.ua

Відхід людей з опозиції буде збільшуватися в залежності від тих питань, які виноситимуться на голосування.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи ситуацію, яка виникла з двома депутатами від "Батьківщини" Олександром та Андрієм Табаловим, він запевнив, що такі кроки (вихід з фракції) є цілком очікуваним від представників бізнесу.

"Це цілком передбачувано. Бо виходці з бізнесу не можуть бути ідеалістами. Тому, фактично, я думаю, що якщо ще не почалося голосування, а вже почався відтік людей із фракції, то відбудеться ще кілька голосування і цей процес посилиться. Особливо це буде відчутно тоді, коли представники бізнесу в "Батьківщині" побачать, що їх спонукають голосувати заради якогось партійного інтересу, але проти їхнього персонального інтересу, особливо щодо законів, які стосуватимуться їхнього особистого бізнесу. Це призведе до нових хвиль відходу від "Батьківщини" все більшої кількості людей", - наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля входу у сесійну залу Верховної Ради сталася бійка

Цибулько додав: "Це не буде "тушкування". Швидше за все, це буде розділення на дві фракції — фракцію "Фронту Змін" та фракцію "Батьківщина".

"Чесно кажучи, я не виключаю, що цей відхід пов'язаний ще й з боротьбою за статус керівника фракції, за статус голів комітетів. Я не виключаю, що це якраз частина такої внутрішньої боротьби. Якщо комусь не вдалося отримати портфель на комітетах — от і наслідок", - наголосив політолог.

Зазначимо, що сьогодні, 12 грудня, відбувається перше засідання Верхвоної Ради VII скликання.

Раніше стало відомо, що двоє народних депутатів, які на виборах балотувалися від "Батьківщини", можуть не увійти до опозиційної фракції. Ідеться про Олександра Табалова, який пройшов до парламенту за списком об'єднаної опозиції (№49), і про Андрія Табалова, який балотувався від "Батьківщини" в окрузі №99 у Кіровограді.

Водночас, в опозиції заявили, що Олександр та Андрій Табалови , мають скласти мандати за порушення присяги. На підставі невходження Табалових до складу фракції "Батьківщина" та на підставі підписаної ними присяги фракція одноголосно ухвалила рішення вимагати від них скласти мандати народних депутатів.

За словами нардепів, Табалови були креатурою Арсенія Яценюка.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція розділиться на дві фракції?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути