понеділок, 23 вересня 2013 12:42

Опозиція оголосила перемир'я і має чітку позицію євроінтеграції — Соболєв

Опозиція оголосила перемир'я і має чітку позицію євроінтеграції — Соболєв
Фото: cono.com.ua

Для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом влада має виконати три рівнозначні між собою умови — це звільнення екс-прем'єрки Юлії Тимошенко, прозоре виборче законодавство та боротьба з корупцією, судовою та прокурорською системою.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

"Опозиція, як і обіцяла дає майже 100% голосів за кожен із таких законопроектів. Єдине, що ми їх переробляємо. Щоб вони реально відповідали не назвам, а по суті. Тому що те, що було запропоновано законом про виконання судових рішень, який фактично був прийнятий у варіаціях Кабінету Міністрів — це був би закон про невиконання судових рішень. Ми його відшліфували і добилися ухвалення самі в тій редакції на якій наполягала і Венеціанська комісія і Європейський суд", - зауважив нардеп.

Він зазначив, що опозиція має чітку позицію в плані євроінтеграції. "Всі законодавчі акти повинні бути проголосовані і ми даємо до них голоси. Але крім цього повинні бути виконані і інші умови. Перед усе ключова умова — це звільнення Тимошенко. Тому у нас є одна мета — це підписання Угоди про зону вільної торгівлі і підписання асоціації з Європейським союзом. Заради цього ми готові все зробити, щоб країна пройшла у спокої. Всім має бути чітко зрозуміло, щоб всі політичні сили, крім комуністів, які представляють абсолютну меншість, виступають за європейську інтеграцію", - розповів Соболєв.

За його словами, у опозиції не може бути ніяких альтернатив євроінтеграції. "Наша позиція залишається незмінною. Якщо президент від неї відступиться - це і буде ключова розбіжність. Тоді ми повертаємось назад в лоно так званої великої мафіозної родини в якій процвітає корупція, панібратство, кумівство. Є визначений чіткий шлях і ясно, що ніякої альтернативи не буде з нашого боку. Навпаки будемо наполягати першими на виконання всіх тих вимог, які взяла на себе українська держава для того, щоб пройти шлях євроінтеграції", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, що під час зустрічі у Ялті лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сказав президенту Віктору Януковичу про тимчасове перемир'я між владою та опозицією. Він також закликав президента виконати усі вимоги задля підписання Угоди про асоціацію і додав, що опозиція завжди тримає слово.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція оголосила перемир'я і має чітку позицію євроінтеграції — Соболєв ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути