середа, 09 жовтня 2013 14:08

Опозиція не дасть Януковичу 300 голосів на закон про незалежність суддів

Опозиція не дасть Януковичу 300 голосів на закон про незалежність суддів
Фото: glavnoe.ua

Опозиційні фракції ВО "Батьківщина", УДАР "Свобода" не будуть голосувати за ухвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо нібито посилення гарантій незалежності суддів у редакції Президента України.

Про це йдеться у офіційній заяві, що розміщена на сайті "Батьківщини".

"Під прикриттям євроінтеграційних вимог чинна влада та Партія регіонів намагаються "протиснути" закон, який ще більше посилить авторитарну диктатуру Президента Віктора Януковича та зробить його вплив на судову систему практично необмеженим. Цей закон не відповідає навіть тим напрацюванням, які були підготовлені Конституційною асамблею, що була створена за ініціатива чинного Президента", - зазначено у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів хочуть, аби Янукович "благословляв" призначення і звільнення суддів

Опозиціонери висунули вимогу врахувати 10 зауваженнь до цього законопроекту.

"Концептуальною проблемою запропонованих змін до Конституції є те, що вони є фрагментарними і стосуються лише кількох окремих питань судочинства. Передбачені проектом зміни пропонуються без інших можливих змін до Конституції, які можуть бути пов'язані із забезпеченням незалежності суддів. Адже незалежність судової влади – це не лише питання добору суддівських кадрів, підстав для звільнення судді з посади та принципів формування Вищої ради юстиції", - заявили опозиціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог не виключає, що питання Тимошенко залишиться невирішеним

"Опозиційні фракції "Батьківщина", "Удар" та "Свобода" у Верховній Раді України ніколи не проголосують за запропоновану редакцію проекту змін до Конституції, оскільки вона не має нічого спільного із забезпеченням справжньої незалежності суддів та європейською інтеграцією України. Лише на базі консенсусу влади та опозиції зміни до Конституції України зможуть отримати необхідні 300 голосів у Верховній Раді", - вказано у тексті заяви.

Документ підписаний трьома лідерами опозиції Яценюком, Тягнибоком, Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не дасть Януковичу 300 голосів на закон про незалежність суддів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути