вівторок, 05 листопада 2013 15:17

Опозиція кличе Кокса з Кваснєвським подивитися, як Рада "визволятиме" Тимошенко

Опозиція кличе Кокса з Кваснєвським подивитися, як Рада "визволятиме" Тимошенко
Віталій Кличко. Фото: argumentua.com

7 листопада моніторингова місія очолювана Петом Коксом та Олександром Кваснєвським відвідає Верховну Раду.

Члени місії прийдуть на запрошення лідерів опозиційних сил, йдеться у повідомленні на офіційному сайті УДАРу.

Лідер фракції Віталій Кличко говорячи із журналістами у кулуарах парламенту у вівторок сказав: "Завтра до Києва приїжджають Кокс і Кваснєвський. Ми їх запрошуємо у парламент на четвер. Спікер Рибак пообіцяв цього дня першим розглянути законопроект Анжеліки Лабунської щодо вирішення питання Тимошенко. І ми пропонуємо європейським представникам подивитися на власні очі, хто дає голоси за цей законопроект, а хто тільки говорить про євроінтеграцію, а робить зовсім інше".

Кличко відзначив, що УДАР готовий проголосувати за законопроект позафракційного депутата Лабунської щодо звільнення Юлії Тимошенко, але провладна більшість зриває голосування, тому цей проект закону умисно не винесли на розгляд до сесійної зали сьогодні, а перенесли на четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи "візьмуться" за закони для Тимошенко зранку у четвер

"Ми готові проголосувати за законопроект, який влаштовуватиме ЄС щодо звільнення Юлії Тимошенко і готові підтримати проект, який наблизить підписання Угоди про асоціацію", - підкреслив лідер УДАРу.

Кличко також відзначив, що тільки українська опозиція і європейська сторона шукають сьогодні можливості для підписання Угоди про асоціацію: опозиція голосує за необхідні законопроекти в парламенті, а представники ЄС пропонують українській владі варіанти вирішення питання Тимошенко, без чого підписання не відбудеться.

"Місія Кокса-Кваснєвського спочатку подала Президенту Януковичу клопотання про помилування Юлії Тимошенко. Янукович нічого не зробив, переклавши відповідальність на парламент. Потім європейські представники озвучили новий варіант - ухвалити законопроект депутата Лабунської. І знову влада не хоче цього робити. Янукович загрався: опозиція і Євросоюз - це не маріонетки в його руках і не треба влаштовувати спектаклів", - підкреслив Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція кличе Кокса з Кваснєвським подивитися, як Рада "визволятиме" Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути