вівторок, 05 листопада 2013 11:54

Кокс з Кваснєвським прозвітуються по Україні 14 листопада - Кожара

Кокс з Кваснєвським прозвітуються по Україні 14 листопада - Кожара
Фото: Gazeta.ua

Українська сторона очікує заключного звіту спостерігачів від Європарламенту екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента ЄП Пета Кокса, який повинен бути представлений 14 листопада 2013.

Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, в ході зустрічі в понеділок з делегацією політичної групи Європейського парламенту "Європейські консерватори і реформісти", повідомляє прес-служба МЗС.

Міністр також висловив сподівання, що Угода про асоціацію буде ратифіковано ще нинішнім складом ЄП, тобто в першій половині 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нової справи проти Тимошенко немає - нардеп

Нагадаємо, 4 листопада в представництві ЄС в Києві повідомили, що спостерігачі від ЄС Кокс і Кваснєвський відвідають Україну 6-8 листопада. У представництві зазначили, що про конкретну програму поки розповісти не можуть, так як зміст візиту ще узгоджується.

Водночас з джерел у дипколах відомо, що Кокс і Кваснєвський можуть бути присутніми у Верховній Раді при розгляді законопроектів, що стосуються лікування засуджених за кордоном.

Очікується, що Верховна Рада України в четвер, 7 листопада, розгляне на пленарному засіданні Верховної Ради законопроекти: лідерів трьох опозиційних фракцій - про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС ( № 3479), позафракційного народного депутата Сергія Міщенка про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України (№ 2453а ) і Анжеліки Лабунської - про внесення змін до ст. 84 Кримінального кодексу України про можливість лікування засуджених за кордоном (№ 3461), Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України авторства позафракційного нардепа Володимира Купчака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович всіма засобами хоче довести ЄС, що Тимошенко злочинець - політолог

Всі вони спрямовані на вирішення "питання Тимошенко".

Кокс і Кваснєвський заявили, що вважають законопроект Лабунской найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном, що в свою чергу позитивно вплине на рішення "Питання Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «Кокс з Кваснєвським прозвітуються по Україні 14 листопада - Кожара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути