четвер, 22 липня 2010 17:37

Опозиція хоче завести справу на міністра Азарова

Опозиція хоче завести справу на міністра Азарова

Депутат Верховної Ради, член фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Роман Зварич просить Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу за ознаками державної зради стосовно міністра палива та енергетики Юрія Бойко.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Сьогодні мною було направлено звернення на ім'я генерального прокурора з вимогою відкрити кримінальну справу за ознаками змови і державної зради", - сказав Зварич.

За його словами, підставою для такого звернення до Генпрокуратури стала наявність серед матеріалів слідчої комісії Ради з Стокгольмського арбітражу протоколу засідання "РосУкрЕнерго" від 29 липня 2004 року в місті Цуг (Швейцарія), на якому членом наглядової ради компанії став Юрій Бойко, який у той час був керівником "Нафтогазу".

Депутат підкреслив, що в той же день, 29 липня 2004 року, "Нафтогаз" і "РосУкрЕнерго" уклали договір про використання швейцарською компанією українських ПСГ.

"Мені здається, що тут є певний конфлікт інтересів. Будучи вже членом наглядової ради "РосУкрЕнерго", пан Бойко фатіческі підписав контракт сам з собою, обіймаючи посаду голови НАК "Нафтогаз", контракт, за яким фактично на кабальних умовах "РосУкрЕнерго" передається право зберігати транзитний газ в українських газових сховищах ", сказав він .

Парламентарій вважає, що Генпрокуратура повинна дати оцінку діям Бойка, які, на думку депутата, можна кваліфікувати як змова і державну зраду.

Нагадаємо, що 29 липня 2004 року, "Нафтогаз" і "РосУкрЕнерго" уклали договір про використання швейцарською компанією українських ПСГ. Відповідно до документа, ціна за зберігання газу для "РосУкрЕнерго" в 10 разів нижче, ніж у світі.

Українські новини

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче завести справу на міністра Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути