Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2013 20:37

Опозиція чекає рішення вулиці по єдиному кандидату — експерт

Опозиція чекає рішення вулиці по єдиному кандидату — експерт
Володимир Цибулько. Фото: epochtimes.com.ua

Влада, ігноруючи права опозиції, ризикує в перспективі налаштувати майбутню парламентську більшість проти себе. Так в коментарі Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував небажання Партії регіонів запросити на звіт до Верховної Ради генпрокурора.

"Бо тоді із Партією регіонів, як із меншістю, мало хто буде рахуватися. Поки ніхто не задумується про цю перспективу. Однак стан економіки та ситуація у парламенті дуже швидко остудять владну показову самовпевненість. За нинішньої системи влади прокурор має бути підзвітним парламенту. Але коли у Верховної Ради є консолідована позиція з якогось питання, то з нею буде рахуватися будь-який посадовець. Зараз влада бавиться у небезпечну гру. Якщо можна переступати закони в таких банальних ситуаціях, тоді ніхто не повірить у силу законодавства у більш складних", - зазначив він.

"Зараз групи впливу в більшості "під парасолькою" Партії регіонів, мають свої "дзеркала" впливу у Об'єднаній опозиції. Інколи виглядає так, що кожна із опозиційних партій працює в інтересах однієї із провладних впливових груп. Враховуючи, що по подіях 18 травня створена спеціальна комісія, за наслідками роботи якої може значно покращити свої позиції у взаємопоборюванні одна з них", - наголосив експерт.

За словами політолога, в цій ситуації опозиція веде свою гру. "Вона спростила собі кастинг на єдиного кандидата в президенти. Тепер чекає, яке буде з цього приводу рішення вулиці. За півроку рейтинги зміняться і стане зрозуміло, кого висуває громада. Тому опозиції лишається лише імітувати принциповість та боротьбу, аби не впасти у внутрішню бійку. Ця імітація рано чи пізно може бути викрита. Тоді почнуться втрати рейтинги. Якщо до часу викриття все ж вдасться отримати відповідь, хто ж кандидат номер один, вийде розв'язати найтяжчу для опозиції проблему", - зауважив Цибулько.

Він також пояснив, що поки найбільшим імітатором можна вважати лідера УДАРу Віталія Кличка, бо він не голосував за відставку уряду, а роздавав в цей час автомобілі в Германії.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція чекає рішення вулиці по єдиному кандидату — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути