середа, 19 січня 2011 09:59

Опозиціонери посварилися через черговість виступів на мітингу

Опозиціонери посварилися через черговість виступів на мітингу

Засідання координаційної ради акції опозиції з нагоди Дня соборності завершилося скандалом.

Як пише газета Комерсант-Україна, суперечка виникла навколо того в якому порядку будуть виступати опозиціонери. Організатори запропонували визначатиме черговість у залежності від кількості голосів, отриманих політичними силами на останніх місцевих виборах.

-Тимошенко, Яценюк, Тягнибок, Тарасюк, Наливайченко, - зачитував головуючий на засіданні поет Дмитро Павличко прізвища лідерів партій "Батьківщина", "Фронт змін", Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Народного руху України і "Нашої України".

У свою чергу, нардеп від НУ-НС Лілія Григорович зауважила, що "Наша Україна" набрала на місцевих виборів більше голосів ніж НРУ.

- Дозвольте, але "Наша Україна" набрала більше, ніж Народний рух, чому Тарасюк йде перед нами? - обурилася нардеп.

- Та й УНП більше, ніж Рух, візьміть відомості Центрвиборчкому! -підтримав її член Української народної партії Іван Заєць.

- Зараз перепишемо, - розгублено відповів Дмитро Павличко і почав вносити зміни до списку.

Виникло непорозуміння і з переліком представників громадських організацій та регіонів, які будуть виступати зі сцени. Так, виявилося, що в ньому немає представника від Харкова, присутність якого за задумом організаторів акції 22 січня має символізувати єднання Західної і Східної України.

- Що за плутанина! Ви тягнете на сцену тих, хто вам вигідний ... Шпана зібралася, - обурився голова Союзу офіцерів України В'ячеслав Білоус і залишив засідання.

Єдиним же результатом заходу стало прийняття резолюції із закликом до опозиційних партій взяти участь в акції, щоб "зупинити політичні репресії".

Раніше лідер опозиції Юлія Тимошенко закликала українців взяти участь в акції протесту опозиції. За її словами, захід відбудеться 22 січня на Майдані незалежності. Водночас, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов під час виступу у Верховній Раді заявив, що 22 січня на головному майдані столиці можливе кровопролиття.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери посварилися через черговість виступів на мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути