понеділок, 26 листопада 2012 18:16

Опозиціонер Корнацький розповів у США правду про українські вибори

Опозиціонер Корнацький розповів у США правду про українські вибори
Аркадій Корнацький провів минулий тиждень у Вашингтоні. Фото: rbc.ua

Аркадій Корнацький, що висувався від ВО "Батьківщина" у сумнозвісному виборчому окрузі №132 на Миколаївщині, взяв участь у засіданні Гельсинського комітету Конгресу США, де доповів про десятки тисяч порушень виборчих прав громадян України, що були вчинені українською владою під час парламентських виборів. Про це повідомляє прес-служба громадянського руху "Спільна Справа".

Нагадаємо, він отримав перемогу над кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянком із відривом у 4167 голосів, яка була знівельована силовими діями влади.

Корнацький провів минулий тиждень у Вашингтоні. У столиці США він провів зустрічі з американськими посадовцями та керівниками міжнародних правозахисних організацій.

У засіданні Гельсинського комітету Конгресу США також брали участь та доповідали посол України в США О.Моцик та голова громадської організації "Опора" О.Айвазовська.

Корнацький провів зустрічі у державних та політичних установах США з приводу репресій українською владою щодо Людмили Нікіткіної (заступника керівника його виборчого штабу, що безпідставно утримується в СІЗО близько чотирьох місяців).

Переговори, зокрема, відбулися у відділі України та у бюро з прав людини Державного департаменту США, в Комісії з безпеки та співробітництва у Європі, у Національному фонді підтримки демократії, Міжнародному республіканському інституті, Національному демократичному інституті, Міжнародній організації ,"FREEDOM HOUSE", Українсько-американській асоціації "Вашингтонська група".

"На прикладах фальсифікацій понад 20 кримінальних справ проти ТОВ "Агрофірма Корнацьких" та її керівників і спеціалістів, у тому числі, колишнього фінансового директора Людмили Нікіткіної, американським установам та організаціям доведено злочинну сутність нинішнього правлячого в Україні режиму, його зневагу до прав людини, законності та громадської думки", - йдеться у повідомленні.

Під час усіх зустрічей всебічно аналізували перебіг та результати виборів народних депутатів України.

"Особливу зацікавленість американських політиків викликає ситуація довкола 5 "проблемних" виборчих округів, серед яких і 132 округ. Вони практично не мають сумнівів щодо штучності виникнення на них "проблем", створення їх владою, але вважали повторні вибори у них досить прийнятним варіантом розвитку подій. Я довів усім співрозмовникам принципову важливість не результатів повторних виборів у цих 5 округах, а самого факту їх проведення. Американці зрозуміли, що добившись повторних виборів на "проблемних" округах, влада отримає незрівняно більше, ніж декілька депутатських мандатів - вона тим самим примусить все суспільство змиритись із вчиненим нею під час виборів та підрахунку голосів беззаконням, покаже свою зверхність і над опозиційними силами та їх лідерами, і над усім народом", - розповів Корнацький.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонер Корнацький розповів у США правду про українські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути