вівторок, 04 вересня 2012 12:11

"ОПОРА" презентувала інтерактивну карту порушень на виборах

"ОПОРА" презентувала інтерактивну карту порушень на виборах
Ольга Айвазовська: стежити за порушеннями на виборах зможе кожен. Фото: ua.glavred.info

Громадська мережа "ОПОРА" створила інтерактивну карту з інформацією про всі Окружні виборчі комісії України.

Про це повідомила координатор виборчої програми організації Ольга Айвазовська.

"На цій інтерактивній карті буде інформація про кожен округ, але цікава і вичерпна. Поки на карту нанесено 52% виборчих дільниць. Кожну з 333 тисяч виборчих дільниць наші координатори наносять вручну. Інтерактивна карта надаватиме такі послуги: навігаційну, інформацію про представників політичних сил на округах, а також інциденти і порушення. Зараз їх більше  250", - сказала Айвазовська.

Координатор також розповіла про послугу "Фільтр", якою можуть скористатися зокрема й журналісти, шукаючи інформацію про конкретні округи. Ольга Айвазовська також наголосила, що кожен може повідомити про виявлене порушення. Однак, одразу воно не з'явиться на карті, адже працівники "ОПОРИ" повинні його перевірити.

Ольга Айвазовська також згадала про уже наявні чисельні порушення виборчого процесу. Зокрема, використання адміністративного ресурсу та кадрового ресурсу.

"У Сумах міські автобуси прикрасили рекламою Партії регіонів. У Чернівцях голова ОДА агітує за провладну партію з використання адміністративного ресурсу. Тетяна Бахтєєва роздає медобладнання, а Сергій Клюєв - тівітюнери. Коли ж ми звертаємося до осередків Партії регіонів, то вони кажуть, що цього просто немає", - розповіла вона.

Координатор громадської мережі висловила сподівання, що представники основних політичних сил звернуть увагу на порушення і докладуть усих зусиль, аби демократичні вибори відбулися. Інформацію про усі порушення "ОПОРА" передає до ЦВК, які у свою чергу звертаються до прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «"ОПОРА" презентувала інтерактивну карту порушень на виборах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути