Ексклюзиви
середа, 19 червня 2019 13:07

"Опоблок" підтримав рішення харківських депутатів про повернення проспекту Маршала Жукова історичної назви

У Харкові знову з'явиться проспект Маршала Жукова. Рішення про повернення історичної назви проспекту, якому в 2016 році було присвоєно ім'я Петра Григоренка, прийнято сьогодні, 19 червня, на сесії Харківської міської ради. За проголосували 59 депутатів міськради.

Раніше електронну петицію на офіційному сайті Харківської міськради з проханням повернути назву проспекту Маршала Жукова підписали 5 тис. 587 харків'ян. Після цього було вирішено винести це питання на розгляд сесії міськради.

"Ми повертаємо проспекту його історичну назву і розглядаємо маршала Жукова виключно як воєначальника, який звільняв Україну, зокрема Харків, і Європу від нацистських загарбників, - сказав під час сесії мер Харкова Геннадій Кернес. - Що стосується громадської думки, то вона відображена в петиції". Крім підписів під електронною петицією, в мерію з таким же проханням надійшли особисті звернення мешканців міста.

 

За словами народного депутата Євгенія Мураєва, "Опозиційний блок", під відповідними заявами в цілому підписалося близько 45 тисяч громадян.

 

Нагадаємо, що в Харківській міській раді була створена нова депутатська фракція "Опозиційний блок - Довіряй Ділам", до складу якої увійшло 54 депутати. Про це повідомив мер Харкова Геннадій Кернес. Головою новоствореної фракції став депутат міськради Ігор Терехов.

Зараз ви читаєте новину «"Опоблок" підтримав рішення харківських депутатів про повернення проспекту Маршала Жукова історичної назви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути