середа, 16 січня 2013 08:41

Операція та реабілітація обійдеться Луценку не менше, ніж у 30 тисяч гривень

Операція та реабілітація обійдеться Луценку не менше, ніж у 30 тисяч гривень
Юрій Луценко пробуде у стаціонарі мінімум тиждень. Фото: obozrevatel.com

Екс-главу МВС Юрія Луценка, швидше за все, вже завтра перевезуть в приватну клініку в Києві, де його прооперують.

Про це повідомила "Сегодня" прес-секретар "Народної самооборони" Лариса Сарган.

"Ми припускаємо, що 17 січня його вивезуть з колонії. Всі деталі щодо лікаря і операції нам до цих пір невідомі. Післяопераційна реабілітація, за словами лікарів, повинна зайняти кілька тижнів, щоб уникнути загрози внутрішньої кровотечі, - говорить вона. - Але це вже воля не наша, а тюремників, на жаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрія Луценка прооперують у Києві

Госпенітенціарная служба стверджує, що все залежить від виведення лікарів: за їх словами, екс-міністр пробуде в лікарні, стільки, скільки скажуть медики: "Ми готові були його перевезти в клініку ще 14 січня, але у нього зараз тривале побачення з дружиною".

У клініці, де будуть лікувати Луценка, про майбутню операцію (йому необхідно видалити поліпи в кишечнику) говорять обережно. "Ми пацієнта не обстежили, тому про складність втручання не можу говорити, але, як правило, це втручання середньої складності і не є чимось надзвичайним, - сказав "Сегодня" джерело в керівництві клініки. - Хоча методи видалення поліпів різні: від простої поліпектомії (виконують у багатьох клініках) до ендоскопічної резекції поліпа з ділянкою слизової (виконуємо ми за міжнародними стандартами). Передопераційне обстеження покаже, який тип втручання необхідний. Щодо термінів: в даному випадку, враховуючи не до кінця з'ясований початковий стан пацієнта, розраховуємо на 2-3 дні передопераційного обстеження, день на операцію і 2-4 дні післяопераційного періоду, якщо не буде ускладнень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 гривень заробив Юрій Луценко

Оперувати Луценко буде хірург-ендоскопіст Владислав Яковенко. Але не виключено, що до лікування екс-міністра підключать і хірурга-проктолога Андрія Луцика.

Операція обійдеться в 20 тис. грн, Луценко заплатить за неї зі своїх коштів. Крім того, платним є і перебування в стаціонарі - звичайна двомісна палата обійдеться в 1375 грн, палата інтенсивного спостереження - в 2750 грн. Тобто тижневе перебування в стаціонарі обійдеться екс-міністру ще в 10-20 тис. грн. Після такої операції, уточнюють медики, в перший рік Луценку доведеться проходити контрольний огляд кожного місяця, у другий рік - кожні 3 місяці, потім - раз на півроку.

Зараз ви читаєте новину «Операція та реабілітація обійдеться Луценку не менше, ніж у 30 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути