пʼятниця, 24 жовтня 2008 13:39

ООН відмовилася розглядати Голодомор через шантаж Росії

ООН відмовилася розглядати Голодомор через шантаж Росії
Російська Федерація "шляхом тиску і шантажу" намагається позбавити Україну права винести на розгляд сесії Генеральної Асамблеї Організації Об"єднаних Націй питання про Голодомор 1932-1933 років в Україні.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, 23 жовтня ц.р. орган Генеральної Асамблеї ООН – Генеральний комітет - після гострих дебатів відклав прийняття рекомендації про включення до порядку денного нинішньої сесії Генеральної Асамблеї ООН питання про Голодомор 1932-1933 років в Україні.

"Російська Федерація, використовуючи важелі впливу постійного члена Ради Безпеки ООН, шляхом відвертого тиску і шантажу намагається позбавити державу-члена ООН права поставити важливе для неї питання на порядок денний ООН - найбільш представницької всесвітньої організації. Такі дії суперечать букві і духу Статуту ООН, а також правилам процедури Генеральної Асамблеї", - наголошує МЗС України.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що неконструктивна позиція Російської Федерації йде всупереч підходам світової спільноти в оцінках природи Голодомору. "Це відображено, зокрема, в одностайно ухваленій 23 жовтня 2008 року Європейським парламентом Резолюції про вшанування трагедії Голодомору 1932-1933 рр. в Україні. Цією Резолюцією Голодомор визнано "жахливим злочином проти українського народу" та "злочином проти людства". У документі Європарламенту також висловлено співчуття українському народові, який постраждав від Голодомору 1932-1933 рр. в Україні", - нагадує МЗС України.

Робота з включення питання щодо Голодомору 1932-1933 рр. в Україні до порядку денного Генеральної Асамблеї ООН триває.

УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «ООН відмовилася розглядати Голодомор через шантаж Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути