субота, 06 жовтня 2012 01:29

ООН назвала законопроект про "пропаганду" гомосексуалізму дискримінаційним

ООН назвала законопроект про "пропаганду" гомосексуалізму дискримінаційним
Наві Піллай. Фото: rbc.ua

Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай заявила, що ООН занепокоєна ухваленням Верховною Радою України в першому читанні законопроекту, яким пропонується ввести кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму. На її думку, закон є "явно дискримінаційним" та суперечить міжнародним зобов'язанням України. Про це йдеться у повідомленні комісару, яке сьогодні оприлюднив його речник Руперт Колвілль, повідомляє прес-служба представництва ООН в Україні.

"Закон, який вводить зміни і доповнення до чотирьох існуючих законів, а також до Кримінального кодексу України, є явно дискримінаційним і суперечить взятим на себе Україною міжнародних зобов`язань щодо забезпечення свободи слова та інформації", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄC розчарований законопроектом про заборону в Україні пропаганди гомосексуалізму

Крім того, у повідомленні наголошено, що прийняття закону "може також обмежити право на охорону здоров`я та рівності перед законом, і викликає серйозні запитання щодо приєднання країни до фундаментальних цінностей прав людини, що містяться в Міжнародному пакті про громадянські і політичні права та Європейській конвенції про захист прав людини і основних свобод".

"Ми вітаємо заяву уповноваженої Верховної Ради України з прав людини, яка висловила занепокоєння з приводу обмеження прав, які можуть бути введені цим законом, а також про можливі зловживання, до яких він може призвести", - також йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні організації закликають відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму

"Ми закликаємо українську владу вжити всі необхідні заходи по зміцненню окремих гарантій прав людини від дискримінації, і сподіваємось, що у другому читанні проекту закону новий парламент, який буде обраний в кінці жовтня, зможе виправити цю ситуацію. Організація ООН з прав людини, в тісній співпраці з міжнародними та регіональними організаціями, а також національними інститутами та організаціями громадянського суспільства, готова надати допомогу Україні для сприяння розвитку законодавства з боротьби з дискримінацією, яке буде захищати права всіх без виключення", - резюмував комісар.

 

Зараз ви читаєте новину «ООН назвала законопроект про "пропаганду" гомосексуалізму дискримінаційним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути