середа, 03 жовтня 2012 17:35

Міжнародні організації закликають відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму

Міжнародні організації закликають відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму
Фото: doktor77.ru

Міжнародні організації Amnesty International та Human Rights Watch закликають українську владу відхилити прийнятий у першому читанні законопроект, який забороняє пропаганду гомосексуалізму і вводить кримінальну відповідальність за порушення такої заборони.

Про це заявила виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур на прес-конференції в середу в Києві.

"Amnesty International та Human Rights Watch закликають владу України відхилити законопроект № 8711 на підставі того, що цей закон буде обмежувати дітей в їх праві шукати, одержувати, передавати інформацію ... а також призведе до дискримінації лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів, включаючи порушення їх права на свободу вираження та мирних зібрань ", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада хоче, щоб за пропаганду гомосексуалізму саджали на 5 років

За її словами, Amnesty International і Human Rights Watch вже звернулися до голови Верховної Ради України Володимира Литвина із закликом відкликати законопроект № 8711, який "прямо суперечить обов'язкам України, взятими на себе в рамках європейських та міжнародних договорів по захисту прав людини".

Як пояснила Мазур, законопроект пропонує заборонити виготовлення або друк продукції, яка пропагує гомосексуальність, використання засобів масової інформації, телебачення чи радіо для пропаганди гомосексуальності, виготовлення або розповсюдження літературних творів, кінематографічної продукції або відеоматеріалів, які пропагують гомосексуальність. У разі прийняття цього закону його порушення буде каратися штрафами і тюремним ув'язненням до 5 років, зазначила директор.

"Даний законопроект є результатом стереотипних уявлень про гомосексуальність, а не результатом належного процесу, під час якого бралися до уваги інтереси дитини", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські священики вимагають заборонити книгу "Еротика у творах мистецтва"

У свою чергу директор з політики та партнерства Міжнародного альянсу з ВІЛ / СНІД в Україні Ганна Довбах заявила: "Те, що написано в законі, як зупинити епідемію ВІЛ / СНІД, такі законодавчі акти ніяким чином позитивно не можуть вплинути на епідемію СНІДу. Вони тільки сприяють поширенню прихованої епідемії та сприяє обмеженню інформації про здоров'я і можливості збереження власного здоров'я людьми, які практикують одностатеві відносини ".

Як повідомлялося, Верховна Рада України 2 жовтня проголосувала в першому читанні за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір). За ухвалення проекту закону проголосували 289 народних депутатів з 350, що зареєструвалися в залі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН обурена дискримінацією в Україні наркоманів, геїв та повій

Автори законопроекту пропонують встановити відповідальність за дії, що пропагують стосунки сексуального характеру між особами однієї статі, зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ чи використання теле-та радіоорганізацій для пропаганди гомосексуалізму.

Крім того, автори законопроекту пропонують доповнити статтю Кримінального кодексу про покарання за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства, жорстокості, расової та національної чи релігійної нетерпимості і дискримінації, положенням про таких діях щодо поширення гомосексуалізму.

Ініціатори законопроекту: народні депутати Євген Царьков (фракція Компартії України), Катерина Лук'янова (фракція НУНС), Павло Унгурян (фракція "БЮТ-Батьківщина"), Юлія Ковалевська (фракція Партії регіонів), Тарас Чорновіл (позафракційний) і Лілія Григорович (фракція НУНС ).

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні організації закликають відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути