четвер, 06 листопада 2008 11:06

Онопенко чекав від Ющенка чоловічої реакції на критику

Голова Верховного Суду України Василь Онопенко заявляє, що, написавши відкритий лист на ім"я Президента, в якому фактично звинуватив його в бажанні під виглядом реформування судової системи підім"яти під себе судову владу, він чекав державної і чоловічої реакції.

"Державною і чоловічою (реакції). Відвертої розмови про найнасущніші проблеми, пов"язані з діяльністю судів. Без ретуші і образ. Адже країна, дійсно, в глибокій кризі, у тому числі і в правовому. Скажу без перебільшення: йде руйнування основи держави — правової системи", - сказав Онопенко в інтерв"ю Делу.

За словами Онопенка, проте від Президента ніякої реакції не послідувало. "Це означає, що або Президент не повністю інформований про ситуацію, яка склалася у сфері правосуддя, або у нього є важливіші справи. Після написання листа ми зустрічалися на протокольних заходах. Але Президент не сказав ні слова про проблеми, вказані в моєму листі. Та все ж я переконаний, що Главі держави необхідна об"єктивна інформація про стан справ у судовій системі. Тому наша відверта, серйозна розмова повинна відбутися", - сказав він.

Онопенко розповів також про свої відносини з Президентом. "На початку моєї роботи на посту голови Верховного Суду постійно контактував з Президентом. Це і зрозуміло — Глава держави має певні повноваження щодо судової влади. До того ж, як мені здавалося, Президент виявляв зацікавленість в наведенні ладу в судах. Президент пообіцяв, що без Верховного Суду він взагалі не ініціюватиме будь-які зміни в судочинстві. Яким же було моє здивування, коли в грудні 2006 року за підписом президента до парламенту були "кинуті" відомі законопроекти про реформування судової системи", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Онопенко чекав від Ющенка чоловічої реакції на критику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути