понеділок, 19 березня 2018 07:19

Онищенко заявив про наявність записів із погрозами Порошенка

Онищенко заявив про наявність записів із погрозами Порошенка
Онищенко розповів про запис, де Порошенко йому погрожував Фото: glavcom

Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що у нього є принаймні один запис розмови, під час якої президент України Петро Порошенко нібито погрожував йому кримінальними справами, "якщо дехто не буде голосувати за його закони".

Про це депутат-утікач заявив в інтерв'ю ТСН.Тиждень.

"Є один запис, де Порошенко погрожує мені кримінальними справами, якщо дехто не буде голосувати за його законодавство", — заявив розшукуваний в Україні депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко: Янукович і його команда забирала у бізнесменів половину прибутку

"Я так розумію, це були законопроекти, які вимагав Міжнародний валютний фонд. Порошенку потрібні гроші МВФ", — додав Онищенко. Це були непопулярні, але згодом проголосовані законопроекти: щодо Донбасу, пенсійної реформи та тарифів.

Раніше суд дозволив проводити заочне розслідування щодо розшукуваного в Україні народного депутата Олександра Онищенка.

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням" у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

Зараз ви читаєте новину «Онищенко заявив про наявність записів із погрозами Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути