вівторок, 03 липня 2018 12:20

Омелян анонсував масштабну ревізію літаків

Омелян анонсував масштабну ревізію літаків
Мінінфраструктури ініціює заборону експлуатувати літаки старіші за 20 років. Фото: iPress.ua

Державна авіаційна служба перевірить літаки українських авіакомпаній на технічну спроможність.

Про це оголосив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу.

"Протягом найближчих двох тижнів Державна авіаційна служба проведе повну технічну ревізію тих літаків, які використовують насамперед для нерегулярних перевезень. Прошу нікого не ображатися, якщо деякі з них визнають такими, що не відповідають належному технічному стану, якщо недоліки не будуть усунуті.

З наступного року плануємо обмежити термін використання пасажирських літаків до 20 років.

До кінця цього тижня розмістимо рейтинг авіакомпаній на сайті Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби. Його оновлюватимуть щомісяця. Кожен громадянин, туроператор, турагентство зможе побачити якісну аналітику", - сказав Омелян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристам, які застрягли в Тунісі, відшкодують витрати

За останній тиждень українські туристи не змогли вилетіти з іспанського острова Мальорка, з Тунісу. По кілька годин українці чекали свої рейси на летовищах Албанії та Грузії. Деякі - більше як добу.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, коментуючи ситуацію із затримкою українських туристів у Тунісі, заявив, що Міністерство економічного розвитку скасовуватиме ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов'язання.

Він пояснив, що туроператор Oasis Travel, в якого туристи замовляли путівки, заборгував авіакомпанії Bravo Airways понад мільйон доларів. Туроператор не сплатив авіаперевізнику кошти за рейси, якими мали відправити українських туристів.

Мінінфраструктури готує звернення до Генеральної прокуратури щодо невиконання туроператором Oasis Travel зобов'язань зі сплати грошей за авіарейси туристів.

Зараз ви читаєте новину «Омелян анонсував масштабну ревізію літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути