пʼятниця, 02 грудня 2011 08:49

Омельченко попросив Пшонку розібратись із суддею Пасенюком

Омельченко попросив Пшонку розібратись із суддею Пасенюком

Народний депутат, член політради "Нашої України" Григорій Омельченко просить генпрокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу щодо судді Конституційного суду України Пасенюка.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це йдеться у відповідному депутатському зверненні.

"28 листопада 2011 року телеканал ТВі у сюжеті програми "Знак оклику" оприлюднив інформацію про отримання колишнім головою Вищого адміністративного суду України, (нині суддя Конституційного суду України) Пасенюком О. М. хабарів від голови Львівського апеляційного адміністративного суду І. Зварича", - йдеться у документі.

"Прошу Вас порушити кримінальну справу щодо судді Конституційного суду України Пасенюка О. М. за фактом неодноразового отримання хабарів від голови Львівського апеляційного адміністративного суду І. Зварича, в ході досудового слідства провести об'єктивну перевірку зазначених показів І. Зварича та оперативних матеріалів Служби безпеки України щодо отримання хабарів Пасенюком О. М.", - наголосив Омельченко.

"Хід розгляду депутатського звернення прошу Вас взяти під особистий контроль і про його результати повідомити мене і редакцію телеканалу ТВі", - додав нашоукраїнець.

Як відомо, в грудні 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти судді Зварича за обвинуваченням у хабарництві. В березня 2009 року під час спецоперації СБУ, яку в той час очолював Валентин Наливаченко, суддя Зварич був затриманий. 20 вересня 2011 року суд засудив Зварича до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за отримання хабарів на загальну суму 963 тис. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Омельченко попросив Пшонку розібратись із суддею Пасенюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути