середа, 30 листопада 2011 14:24

Суддя-колядник привозив хабарі судді КС Пасенюку і платив за його відпочинок - ЗМІ

Суддя-колядник привозив хабарі судді КС Пасенюку і платив за його відпочинок - ЗМІ

Суддя Ігор Зварич розповідав, що неодноразово передавав гроші нинішньому судді КС, а тоді голові ВАСУ Олександру Пасенюку та оплачував його відпочинок.

Про це повідомляють журналісти програми "Знак Оклику", наводячи уривки з написаних від руки протоколів свідчень Зварича, які він дав під час слідства у 2009 році, пише "Українська правда".

"У жовтні-листопаді 2008 року, виконуючи вимогу голови Вищого адміністративного суду України я привіз Пасенюку О.М 140 тисяч доларів США, які передав йому у конверті жовтого кольору в його службовому кабінеті по вулиці Московській, 8 у місті Києві, повідомивши йому, що це гроші по справі гранітного кар'єру, про які я доповідав йому біля м. Мукачеве влітку-восени 2008 року", - йдеться у свідченнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасенюка обрали суддею КС, не зважаючи на незаконно кинуті бюлетені

"Він сказав, що йому все зрозуміло, зібрав зі стола конверт і положив у стіл. Після чого я вийшов з кабінету, а гроші з конвертом залишились у Пасенюка", - розповідав Зварич.

Також Зварич розповів, що неодноразово передавав гроші Пасенюку.

Він також розповів, що оплачував відпочинок Пасенюка.

"Взимку 2006-2007 років , виконуючи вказівки Пасенюка, я зустрічав його та організовував відпочинок у с. Славське Сколівського району Львівської області, де він катався на лижах разом зі своїми друзями та проживав на базі Динамо, а я оплачував всі їхні витрати пов'язані з відпочинком", - розповів Зварич у свідченнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-суддя Зварич згриз 600 сторінок своєї справи

За даними журналістів, пізніше усі свідчення Зварича щодо Пасенюка зі справи вилучили. Журналісти припускають, що це зроблено для того, щоб нинішній суддя КС був на гачку.

У свою чергу, сам Пасенюк відкидає звинувачення і вважає, що такі покази Зварич давав "під тиском".

Зараз ви читаєте новину «Суддя-колядник привозив хабарі судді КС Пасенюку і платив за його відпочинок - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути