Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2022 03:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти не мають меж у своїй жорстокості, не знають моральних меж і не мають ніяких цінностей - Україна в ОБСЄ

Окупанти не мають меж у своїй жорстокості, не знають моральних меж і не мають ніяких цінностей - Україна в ОБСЄ
Україна в ОБСЄ розповіла про Бучанську різанину. Фото: Українська правда

Делегація України в ОБСЄ під час спеціального засідання Постійної ради розповіла про звірства та воєнні злочини, вчинені російськими військовими у Київській області.

"Визволення Київської області від російської банди вбивць і мародерів – я не можу назвати їх армією - показало масштаби звірств Росії проти українців. Докази воєнних злочинів і злочинів проти людства є величезними і просто позбавляють дару мовлення", - заявив очільник української місії в ОБСЄ Євгеній Цимбалюк, пише Укрінформ.

"Звірства на Київщині доводять: росіяни не мають меж у своїй жорстокості, не знають моральних меж і не мають ніяких цінностей. "Убиті люди лежали на вулицях. Десятки з них були знайдені зі зв'язаними руками та слідами від пострілів у потилицю", - заявив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ґвалтували жінок, чоловіків, дітей і старих: прокуратура зареєструвала 5 тис. воєнних злочинів

"Найближчі дні внесуть ще більше ясності щодо цієї різанини та скоєних злочинів. За словами генпрокурора України, ситуація в Бородянці ще гірша, ніж у Бучі. Крім того, ще жахливіші картини та свідчення очікуються в інших визволених районах, особливо - у Маріуполі", - резюмував очільник місії України в ОБСЄ.

У Бучі російські окупанти вбивали мирне населення - людям стріляли в потилиці. Убивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків.

Місто було в окупації рашистів майже місяць, тепер Бучу взяли під контроль українські воїни. Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій закликали зібрати докази воєнних злочинів Росії.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти не мають меж у своїй жорстокості, не знають моральних меж і не мають ніяких цінностей - Україна в ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути