пʼятниця, 30 квітня 2021 17:02

Окуляри Мендель витіснили те, що говорить Зеленський

Окуляри Мендель витіснили те, що говорить Зеленський
Юлія Мендель опублікувала фото із президентом в Парижі. У соцмережах обговорювали її окуляри.

Комунікаційні провали влади всюди - від фракції "Слуга народу" до Офіса президента. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Коли у Зеленського були 73 відсотки, то такі дрібниці, як факапи Мендель, мабуть, веселили ОП. Зараз стало все тонкіше, рейтинг постійно коливається.

Проблема не в Мендель навіть. А в тому, що сам президент достатньо мало комунікує з пресою. Мендель взяла на себе функції, не зовсім притаманні прессекретарю.

У неї не було досвіду. Людина повинна бути за спиною і виходити тільки в моменти, коли відбувається спілкування зі ЗМІ. Не тлумачити, а просто доводити до преси офіційну точку зору. А Мендель занадто багато було, забагато помилок.

А можливо, звільнити хотіли давно, просто не могли. Все ж таки прессекретар - це близька людина. Щоб знайти заміну, потрібно багато шукати.

Якщо поява нового речника триватиме довго, то є проблеми комунікації між Єрмаком, Мендель і Зеленським", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 скандалів, які трапилися за два роки президентства Зеленського

Зеленський спочатку на хвилі успіху применшив роль преси в Україні, не спілкувався, намагався нав'язати свій формат, зауважив політтехнолог.

"Звичайно, програв у цьому. Люди звертають увагу не на суть того, що каже президент, а яку сукню, окуляри одягла Мендель", - говорить Олексій Голобуцький.

"Зеленський два роки сидів на шпагаті, намагаючись сподобатися всім. Почав заходити на патріотичну аудиторію. І з'явилась хоч якась зрозумілість. Рейтинг Зеленського поки що стабілізувався", - сказав політтехнолог.

У п'ятницю ЗМІ повідомили, що Юлія Мендель іде з посади прессекретарки президента. Це підтвердили і в Офісі президента.

Президент Зеленський призначив Мендель прессекретаркою у червні 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Окуляри Мендель витіснили те, що говорить Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути