Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2019 16:29

Окружний адмінсуд впливає на прийняття рішень Конституційним судом і діяльність ГБР - ГПУ

Окружний адмінсуд впливає на прийняття рішень Конституційним судом і діяльність ГБР - ГПУ
У Окружному суді Києва проводять обшуки. Фото: УНІАН

ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на прийняття рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

"Зафіксовано величезну кількість дій із ознаками втручання у діяльність суддів, діяльність інших органів державної влади, яким обов'язково буде дана правова оцінка, тому що це той організований системний тиск на прийняття рішень судами", - сказав керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк. Пише про це УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окружний адмінсуд становить загрозу національній безпеці - ГПУ

Вплив Окружного адмінсуду Києва на інші органи державної влади не має нічого спільного з правосуддям, і на це обов'язково повинна бути негайна реакція.

"Органи, на які було здійснено втручання, - це вплив на прийняття рішень Конституційним судом, прийняття рішень ВККС і ВСП (фактично ті органи, які можуть впливати на судову систему і притягнення до дисциплінарної відповідальності), на міністерства і відомства, вплив на ГБР. Величезний обсяг дій із ознаками злочинів, яким обов'язково буде дана оцінка", - каже Горбатюк.

За його словами, можна говорити про вплив окремих членів, на прийняття тих чи інших рішень саме Конституційним судом. Тобто схиляння певних членів Конституційного суду на прийняття тих чи інших рішень, які потрібні цим особам. Це пов'язано зі скасуванням за незаконне збагачення і визнанням незаконного (неконституційного) закону про люстрацію.

В Окружному адмінсуді Києва Національне антикорупційне бюро спільно з Генеральною прокуратурою проводять обшуки.

Обшуки проходять у рамках розслідування можливого скоєння кримінальних правопорушень главою й окремими суддями ОАСК.

Зараз ви читаєте новину «Окружний адмінсуд впливає на прийняття рішень Конституційним судом і діяльність ГБР - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути