четвер, 01 листопада 2012 13:19

Окружна виборча комісія на Черкащині не працює другий день

Окружна виборча комісія на Черкащині не працює другий день
Фото: pravo-znaty.org.ua

Із середи не працює виборча комісія 197 округу з центром у Каневі Черкаської області.

Цього дня на роботу з'явилося 5 членів, а зранку в четвер – лише два представника комісії. За офіційними даними ЦВК перемагає самовисуванець Богдан Губський. За даними протоколів із мокрими печатками, які є в опозиції, перемогу здобув опозиціонер Леонід Даценко.

Комісія порахувала лише 48% протоколів і припинила свою роботу. Опозиція підозрює, що Губський навмисно затягує оголошення результатів. Увечері в середу на площі перед окружкомом стоять 10 наметів. Біля них зібралося близько чотирьох сотень осіб. У центрі гурту стоїть Леонід Даценко.

"З членами комісії творяться дива: після приїзду Губського вони по черзі непритомніють, у них загострюються виразки шлунку, – обурюється. – Словом, у вівторок комісія зробила технічну перерву. Відтоді не може зібратися кворум. Канівчани не хочуть терпіти таке неподобство. Тут зібрався майдан. Найближчим часом підтримати мене приїдуть Олег Тягнибок та Віталій Кличко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В разі продовження затягування підрахунку голосів, ним займеться ЦВК — Левченко про свій округ

Натомість Губський скаржиться, що на членів ОВК чиниться тиск: "В приміщенні, де працює окружна виборча комісія, деякими народними депутатами, кандидатами та їх представниками – близько сорока осіб – порушувались всі можливі закони, та здійснювався тиск на членів ОВК. Члени окружної виборчої комісії, які працюють три доби практично без перерви, знаходяться на межі фізичного та психологічного виснаження. Так, два члени ОВК знепритомніли прямо на робочому місці, трьом з них довелося кілька разів викликати швидку допомогу, а деякі зі членів ОВК були госпіталізовані до Канівської лікарні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко закликає визнати вибори, хоч вони і сфальшовані

"Це найледачіша комісія, у світі, – каже представник Даценка Владислав Борисюк. – У понеділок звечора комісія пішла спати. У вівторок замість 9 ранку ледве розпочали роботу об 11-ій. З великими потугами попрацювали до 21-50. Відтоді розійшлися й більше не приходять. Однак я знаю, чому непритомніють члени комісії. – Ось юристка Губського, дебела жіночка, дай Боже їй здоров'я, в обморок не впаде. Бо знає, що їй за це не заплатять. А члени комісії падають, бо їм навпаки, заплатять саме за це. Твориться неподобство: проголосувало більше сотні тисяч осіб, а через кількох негідників комісія не може порахувати голоси людей і встановити переможця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спільна справа" зафіксувала 500 випадків підписання протоколів до закінчення перерахунку голосів

Кажуть, що Канівським окружкомом займеться ЦВК. Найближчим часом можна очікувати, що мішки з бюлетенями будуть перевезені до Києва й пораховані центральною виборчою комісією.

Зараз ви читаєте новину «Окружна виборча комісія на Черкащині не працює другий день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути