четвер, 01 листопада 2012 12:00

"Спільна справа" зафіксувала 500 випадків підписання протоколів до закінчення перерахунку голосів

"Спільна справа" зафіксувала 500 випадків підписання протоколів до закінчення перерахунку голосів
Олександр Данилюк. Фото: www.radiosvoboda.org

"Спільна справа" зафіксувала 500 випадків, коли члени ДВК підписували протоколи до закінчення перерахунку голосів. Олександр Данилюк упевнений, що такі випадки були на більшості дільниць. Отже, можна говорити про масове спотворення волевиявлення українців.

Про це координатор руху "Спільна справа" сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Насправді дані, які є на сайті ЦВК, вносять не на підставі протоколів, а підставі даних, які передають комп'ютерні спеціалісти через серверну. Тобто вбивається від початку неправдива інформація, яка суттєво спотворює результати на сайті. А тоді під них уже підганяють протоколи. У всіх комісіях Партія регіонів має 80-90%. Вони роблять уточнений, або виправлений протокол, у якому підводять таким чином інформацію. Робиться це по різному. Зазвичай голоси у опозиціонера у буквальному сенсі не крадуться. Крадуть їх у тих учасників виборчих перегонів, які зайняли непрохідні місця. Умовно кажучи який-небудь висуванець УДАРу, який посів насправді 2 місце забирають в нього голоси і перекидають їх представнику Партії регіонів. Все це відбувається у межах тієї явки, яка булана окрузі. Тому навіть контроль явки нічого не дає", - розповів Данилюк

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білій Церкві фальсифікували результати голосування - член ОВК

Він також зазначив, що спостерігачі "Спільної справи" зафіксували 500 підписання членами комісії протоколів до завершення підрахунку.

"Ми переконані, що на більшості ДВК підписували порожні протоколи. А це дозволяє переписувати результати як завгодно. І, якщо хтось думає, що це відбувається просто так, то він дуже помиляється. Якщо десь є такий протокол, можна сміливо говорити про фальсифікацію на цій дільниці. Це документальне спотворення — найпростіше. Коли голови комісій приїжджають до ОВК здаватися з незапакованими і неопечатаними кільками. Тобто жодної проблеми, щоб змінити протокол тут немає", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля входу в окружком Іллєнка перебуває близько двохсот людей

На думку Данилюка, українці мають справу із масштабними вертикально-інтегрованими фальсифікаціями.

"Треба говорити відверто: ми маємо справу із масштабною вертикально-інтегрованою фальсифікацією. За неї несуть відповідальність усі: від голів державних адміністрацій до Януковича та Азарова включно. Визнавати результати виборів, означає ставати співучасниками цих злочинів і визнавати їх прийнятним. А згодом ми будемо визнавати ті закони, які приймають ті люди, які самостійно себе проголосили українською владою".

Раніше "Спільна справа" заявила, що результати виборів сфальсифіковано на 35 округах у різних областях України.

Зараз ви читаєте новину «"Спільна справа" зафіксувала 500 випадків підписання протоколів до закінчення перерахунку голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути