Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2024 23:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти зазнають значних втрат в особовому складі і техніці: вечірнє зведення Генштабу

Окупанти зазнають значних втрат в особовому складі і техніці: вечірнє зведення Генштабу
ЗСУ дають гідну відсіч ворогові. Фото: Укрінформ

За добу 17 вересня на фронті російсько-української війни відбулося 139 бойових зіткнень.

По території України держава-терорист завдала три ракетні удари із застосуванням шести ракет, 59 авіаударів, скинувши при цьому 84 КАБи. Загарбники задіяли для ударів 494 дрони-камікадзе та здійснили 3338 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї, йдеться в вечірньому зведенні Генштабу.

На Харківському напрямку росіяни один раз штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська.

Українські захисники ліквідували та поранили п'ятдесят вісім окупантів, знищили дві артилерійські системи, 44 БпЛА, п'ять одиниць автомобільної та одну одиницю спеціальної техніки. Також було пошкоджено п'ять артилерійських систем, один автомобіль та дві одиниці спецтехніки окупанта.

На Куп'янському напрямку ворог 13 разів атакував поблизу населених пунктів Синьківка, Новоосинове, Кругляківка, Андріївка, Колісниківка, Петропавлівка та Лозова.

На Лиманському напрямку російські війська 12 разів атакували українських захисників в районах Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки, Торського та Невського. Також авіація агресора завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по Твердохлібовому.

На Сіверському напрямку росіяни двічі намагались витіснити наших захисників з позицій в районах Верхньокам'янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни відбивали дев'ять спроб загарбників просунутись поблизу Часового Яру, Ступочок, Кліщіївки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку окупанти за підтримки авіації 14 разів атакували наші позиції поблизу Щербинівки, Торецька та Неліпівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше атак ворога відбито на трьох напрямках фронту - нові дані Генштабу

На Покровському напрямку агресор впродовж дня 34 рази атакував в районах Гродівки, Новоторецького, Орлівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки та Зеленого Поля.

Окупанти на цьому напрямку втратили більше 220 військовослужбовців вбитими та пораненими, чотири автомобіля та один мотоцикл знищено. Також наші оборонці суттєво пошкодили танк та п'ять автомобілів противника.

На Курахівському напрямку наші захисники відбили 43 ворожих атаки наших позицій. Загарбники намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку агресор чотири рази штурмував передній край оборони в напрямку Вугледару.

На Оріхівському напрямку в районі населених пунктів Новоданилівка та Щербаки відбулось п'ять боєзіткнень.

На Придніпровському напрямку чотири штурмові дії ворога успіху не мали.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 17 вересня склали 635 880 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1020 загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти зазнають значних втрат в особовому складі і техніці: вечірнє зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути