неділя, 28 листопада 2010 12:24

Охоронці Азарова штовхали журналістів і зламали відеокамеру

Охоронці Азарова штовхали журналістів і зламали відеокамеру

Охоронці прем'єр-міністра Миколи Азарова грубо перешкоджали знімальній групі 5-го каналу у виконанні професійних обов'язків.

Про це у своєму блозі на Телекритиці написав журналіст П'ятого каналу Азад Сафаров.

"У суботу під час відвідин президентом України Віктором Януковичем та очільником уряду Миколою Азаровим наметового містечка на Майдані Незалежності, мені, журналістові, та операторові (Олена Сорокіна) не дали пройти в намет, де з підприємцями спілкувався Азаров", - пише Сафаров.

Найдивніше, на думку журналіста, те, що ані "Інтеру", ані "1+1", ані ICTV охоронці не заборонили ввійти до намету.

Крім того, ці три канали, на відміну від 5-го, було попереджено про приїзд високопосадовців, тож їхні журналісти прибули туди разом із ними, зазначає Азад.

"Коли на місце події приїхала знімальна група 5-го, представники Управління державної охорони стіною стали біля входу в намет, де перебував Азаров. Незважаючи на обурення і крики мешканців табору про те, щоб знімальну групу таки пустили всередину, охорона цього не зробила", - йдеться у блозі.

Охоронці проігнорували прохання Сафарова назватися і показати посвідчення. Коли прем'єр-міністр виходив із намету, журналіста й оператора почали грубо відштовхувати чимдалі від намету.

"Охоронці стиснули оператора з обох боків, закрили рукою та тілом об'єктив, а також почали від'єднувати дріт мікрофону від камери за оператором. Тільки після криків протестувальників на адресу Азарова про те, що 5-му не дають знімати, прем'єр-міністр наказав пропустити камеру. Та охоронці і далі намагались від'єднати дріт мікрофону від камери", - розповідає Азад.

У результаті охоронці пошкодили камеру DVcamDSR 390 - поламали об'єктив. Технічний відділ 5-го каналу збирається відправити камеру на ремонт. Азад Сафаров сподівається, Адміністрація президента або Управління державної охорони компенсує витрати каналу і вибачиться бодай перед дівчиною-оператором.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Охоронці Азарова штовхали журналістів і зламали відеокамеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути