вівторок, 22 червня 2010 12:45

Охорона Януковича розігнала мітинг татар під Адміністрацією президента

Охорона Януковича розігнала мітинг татар під Адміністрацією президента

Охорона президента України Віктора Януковича розігнала мирну акцію кримських татар, що відбувалася перед будівлею Адміністрації глави держави в Києві.

Про це УНІАН повідомили в громадській організації "Авдет".

За інформацією організації, 21 червня близько 100 кримчан організували біля будівлі Адміністрації Президента України пікет з метою привернути увагу Віктора Януковича до земельного питання в Криму. Були виставлені гасла: "Чиновників – саботажників ініціатив Президента – до відповіді", "Землю - народу", "Земельне питання в Криму – під контроль Президента".

Учасники акції також вважають, що обмеження права жителів Криму на мирні збори є дискримінацією і порушенням Конституції України.

Між тим 22 червня, охорона Президента зачитала пікетникам рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким передбачається "встановити обмеження на реалізацію прав на мирні збори шляхом заборони громадянам України в особі Мамбетова А.А.на проведення з 22.06.2010 безстрокової акції біля Адміністрації Президента України. Постанова суду підлягає негайному виконанню".

Самі ж пікетники вважають таке рішення незаконним.

"Це рішення, абсолютно протизаконне і антиконституційне, охорона Президента кинулася виконувати із завзяттям, гідним завзяття солдатів, які проводили депортацію кримських татар у 1944 році", - зазначають представники пікетників.

Зараз ви читаєте новину «Охорона Януковича розігнала мітинг татар під Адміністрацією президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути