середа, 23 жовтня 2019 11:49

Охочий посісти крісло Кличка не задекларував маєток на Трухановому острові — ЗМІ

Охочий посісти крісло Кличка не задекларував маєток на Трухановому острові — ЗМІ
Ткаченко каже, що маєток орендує і внесе в декларацію за 2019. ФОТО: Facebook-сторінка Олександра Ткаченка

Депутат "Слуги народу", претендент на посаду голови Київської міської державної адміністрації Олександр Ткаченко не задекларував маєток у природоохоронній зоні — на Трухановому острові в Києві — яким користується.

Про це повідомили журналісти Bihus.info.

Ідеться про три будинки — один великий і два меншого розміру. Вони оточені парканом, біля нього є сторож, який пояснює, що це приватна територія. Стоять на 4 гектарах, які Київська міськрада передала в 15-річну оренду водно-спортивному комплексу ТОВ "Учбово-спортивний комерційний клуб "Україно". Його керівник Костянтин Євтушенко керує 6 організаціями. Серед видів діяльності товариства є пункт "Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна".

Журналісти також додали фото Ткаченка на фоні будинків, зроблене у 2018 році. Вказавши — це свідчить, що депутат ним користується понад рік.

Утім в декларації за 2018 рік, яку Ткаченко подав 3 жовтня як претендент на голову КМДА, згадані будинки не вказані ні як орендовані, ні як такі, які заходяться у власності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місце Кличка в адміністрації мітять 3 кандидати

У коментарі "Українській правді" депутат заявив, що будинком не володіє, а орендує з літа 2019. Каже, що внесе в декларацію за 2019 рік.

"Я неодноразово бував на Трухановому острові, займався там спортом. Місце чудове, тому в цьому році ми з дружиною вирішили орендувати на літній період там будинок. Договір оренди підписали на пів року ще в травні цього року. Тому оренда буде відображена в декларації за поточний рік".

4 вересня уряд звільнив міського голову Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

3 жовтня нардеп від "Слуги народу" Олександр Ткаченко подав в Національне агентство з питань запобігання корупції декларацію як претендент на посаду голови Київської міської державної адміністрації,

Зараз ви читаєте новину «Охочий посісти крісло Кличка не задекларував маєток на Трухановому острові — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути