Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2008 09:38

Огризко зустрінеться з Лавровим у Нью-Йорку

Міністр закордонних справ Володимир Огризко планує зустрітися зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим на нинішньому тижні в Нью-Йорку.

Глава зовнішньополітичного відомства України також упевнений, що зустріч президентів України і Росії Віктора Ющенка і Дмитра Медведєва відбудеться.

Про це Огризко повідомив пізнім вечором неділі в Брюсселі в інтерв"ю журналістам, відповідаючи на питання про умову, поставлену главою російської держави про те, що контакти на вищому рівні будуть продовжені тільки після розв"язання існуючих на сьогодні проблем.

"Я планую зустрітися з міністром Лавровим у Нью-Йорку наступного тижня (у Нью-Йорку з 16 вересня почнеться 63 засідання Генеральної асамблеї). Я сподіваюся, що президенти зустрінуться, і вони обговорюватимуть проблеми, які ще не вирішені", - сказав він.

У зв"язку з цим Огризко висловив сподівання, що така зустріч відбудеться в Україні. "Я сподіваюся, що обидва президента знайдуть правильне місце для зустрічі, у них є багато що обговорити", - підкреслив Огризко.

Київ матиме дуже хороші стосунки з Москвою

Коментуючи в цілому відносини України і Росії, міністр заявив, що Київ матиме дуже гарні відносини з Москвою.

"Ми зацікавлені в тому, щоб мати найкращі відносини з усіма нашими партнерами і сусідами, а Росія - один з найбільших і найважливіших партнерів моєї країни. Тому зовсім зрозуміло, що зовнішня політика України буде направлена на те, щоб мати найкращі відносини з цією країною", - підкреслив він.

У зв"язку з цим Огризко нагадав про недавню заяву Міністерства закордонних справ, у якій відзначається, що Україна зацікавлена мати добросусідські відносини з Російською Федерацією, але на основі рівноправності і поваги.

"Це - чітка позиція моєї держави. Ми зробили наш вибір, він цілком зрозумілий - це європейська і євро-атлантична інтеграція, і нам вирішувати, що робити і з ким робити", - підсумував міністр.

"Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Огризко зустрінеться з Лавровим у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути