Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 14:29

Огризко вважає, що закриття інституту Затуліна не вплине на відносини з Росією

Огризко вважає, що закриття інституту Затуліна не вплине на відносини з Росією
Можливе припинення діяльності в Україні філії Інституту країн СНД не вплине на взаємини між Україною і Росією. Таку думку в четвер в кулуарах уряду висловив міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Що стосується ситуації навколо Інституту країн СНД, тут немає питання, пов"язаного з взаєминами з Росією, тут питання законодавства. Якщо цей інститут виконуватиме свої функції згідно законодавству України, то він житиме, якщо ні, - то ні", - сказав Огризко.

На уточнююче запитання журналістів про те, яким чином дана ситуація може вплинути на взаємини між Україною і Росією і чи не приведе це до нового витка загострення, міністр заявив, "що все залежатиме від того, яким чином виконуватимуться норми українського законодавства".

Як повідомлялося, Служба безпеки України направила в Міністерство юстиції матеріали для припинення діяльності української філії Інституту країн СНД.

"Ми підтверджуємо, що СБУ направила в Міністерство юстиції України обгрунтовані матеріали, в яких ми просимо, згідно законодавству України, зняти реєстрацію, і таким чином, припинити діяльність філії так званого Інституту СНД", - заявив днями в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко.

Він підкреслив, що СБУ обгрунтовано вважає, що співробітники цієї філії в Україні, які виступили організаторами, у тому числі і конференції, яка заперечувала факт Голодомору, повинні нести адміністративну відповідальність, як це передбачено законодавством.

Українську філію Інституту країн СНД очолює Володимир Корнілов. Директором інституту є депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Огризко вважає, що закриття інституту Затуліна не вплине на відносини з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути