неділя, 03 жовтня 2021 19:07

"Офшор 95": СБУ відхрестилася від закидів про заборону скандального фільму про Зеленського

"Офшор 95": СБУ відхрестилася від закидів про заборону скандального фільму про Зеленського
Розслідування "Офшор 95" команди Слідство.Інфо - це частина міжнародного проєкту Pandora Papers, який містить 2,94 терабайтів фінансових даних. Фото: Facebook/Anna Babinets

У Службі безпеки України заперечують причетність своїх співробітників до тиску на працівників Київської міської держадміністрації щодо заборони показу фільму-розслідування про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського "Офшор 95".

Будь-які спроби пояснити організаційні негаразди нібито тиском СБУ є маніпулятивними, заявили у відомстві, передає "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карикатуру на Зеленського прибрали з виставки

"Служба безпеки України не має жодного відношення до ініціатив щодо відміни прем'єри фільму, який підготували журналісти Слідство.Інфо", - сказано в повідомленні.

У СБУ підкреслили, що виступають за плюралізм думок та свободу слова. Однак вважають неприпустимим, "коли ними намагаються маніпулювати в особистих інтересах, зашкоджуючи та дискредитуючи державу та її інституції".

Показ розслідування про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського і про "брудні" гроші олігарха Ігоря Коломойського "Офшор 95" мало не зірвався 3 жовтня після дзвінка з погрозами, який надійшов в КМДА. Чоловік, який телефонував, заявив, що він з СБУ.

Розслідувальній агенції "Слідство.Інфо" відмовили у приміщенні в Малій опері для показу фільму.

Зараз ви читаєте новину «"Офшор 95": СБУ відхрестилася від закидів про заборону скандального фільму про Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути