Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2009 11:52

Односельці загиблого розповіли свою версію інциденту з Лозінським

Односельці загиблого розповіли свою версію інциденту з Лозінським

Жителі села Грушки Голованівського району Кіровоградської області виклали свою версію інциденту за участі депутата від БЮТ Віктора Лозінського, в результаті якого загинув місцевий житель Валерій Олійник.

Зокрема, мати загиблого Любов Олійник повідомила газеті "Сегодня", що того вечора Валерій пішов в сусіднє село.

"При собі у нього нічого не було, окрім куртки. Про його смерть я дізналася наступного дня. До мене приїхали троє міцних чоловіків на великому чорному джипі. Вони показали мені наган і питали, чи не Валерин цей пістолет. Але він був тихий і замкнутий! Жив з того, що копав людям городи. Звідки у нього могли бути пістолети? Ці люди мені дали двісті гривень і поїхали", - повідомила вона.

Напередодні під час прес-конференції Лозінський показав відеозапис інтерв"ю з матір"ю Олійника, де вона давала інші свідчення (ВІДЕО). За її словами, наган їй показував саме син.

Сусідки Олійника Наталія Кравець і Людмила Вацюк, яких наступного дня після трагедії міліціонери запросили свідками при обшуку в будинку загиблого, запевняють, що зброї в будинку ніхто не знайшов. Односельці вважають, що хтось намагається зробити з Валерія злочинця, який гуляв по селу із зброєю в руках.

"У нього колись був бізнес в Херсоні, потім Валера прогорів і трішки з"їхав з глузду. Але він і мухи не образив би. Пунктик був у нього - писав постійно листи у Верховну Раду депутатам і пропонував свої винаходи типу того, як дістати енергію з сонячного зайчика", - розповів ще один житель села Олексій.

Валера був тихий і замкнутий

"Ми після трагедії ходили на місце, де все сталося. Лозінський говорить, що вони з машини побачили підозрілу людину біля лісопосадки і гукнули до неї, а той, мовляв, вистрілив. Але від дороги, де їхав депутат з друзями, до тієї посадки, де йшов Валера, метрів триста. Це ж як голосно кричати треба було?", - міркує Олексій.

Він упевнений, що все було інакше. За словами жителя села, за лісом починаються мисливські угіддя Лозінського.

"Побачили мужика, який бродить поряд з його землею. Лозінського тут усі господарем називають... Ось і вирішила, напевно, компанія провчити нахабу, поганяти по полю, як зайця", - відзначив житель села.

Співбесідник видання також розповів, що в селі ні для кого не секрет, що увечері напередодні трагедії з десяток людей бачили Лозінського з начальником міліції і прокурором і ще декількома місцевими жителями в барі, де вони нібито довго пили і про щось розмовляли.

Газета також повідомляє про ще одну версію, яка гуляє серед людей. Видання пише, що нібито вночі додому до однієї з жінок, яка у вівторок була за столиком з Лозінським, приїжджали "серйозні люди" і нібито благали, щоб її чоловік узяв на себе вбивство. Немов, дадуть умовно, а в нагороду чоловіка озолотять - дадуть мільйонний кредит без відсотків.

"Той мужик геть відмовився, розумів, куди може вляпатися. Та й алібі у нього було - того вечора він виїжджав зустрічати сина на Київську трасу і там його бачили. Після цього вже вранці з"явилася версія, що Олійник був озброєний, стріляв, а його затримали", - повідомив газеті Олексій.

На тілі загиблого налічили дев"ять вогнепальних поранень

У місцевій райлікарні, куди, за офіційною версією, доставили ще живого порушника, виданню заявили, що вночі з вівторка на середу їм доставили труп.

"Мертвий чоловік був в наручниках, на його тілі ми налічили дев"ять вогнепальних поранень, при цьому - відкритий перелом ноги, поламані ребра і ключиця", - повідомило джерело в лікарні, яке побажало залишитися невідомим.

Як повідомлялось, 22 червня члени слідчо-оперативної групи оправдали дії Лозінського і людей, які під час інциденту були з ним.

Також народний депутат від БЮТ Володимир Пилипенко звернувся до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з проханням розглянути можливість нагородження осіб, які затримали озброєного злочинця в Голованівському районі Кіровоградської області.

За матеріалами: Сегодня, proUA, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Односельці загиблого розповіли свою версію інциденту з Лозінським ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути