Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 18:23

Одну зі справ про напад на Стерненка закрили

Одну зі справ про напад на Стерненка закрили
Закрили справу про напад Форостяка на Стерненка. Фото: Telegram / Стерненко

Поліція закрила кримінальне провадження по нападу на громадського активіста Сергія Стерненка.

"Це справа про те, як вранці 1 травня 2018-го мені стріляли в потилицю, і я зміг затримати свого нападника та передати його поліції. Поліція одразу ж викрала зі справи телефон виконавця злочину, а потім, після передачі справи до СБУ, з'ясувалось, що до організації замаху був причетний тодішній провідний консультант ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк. На його авто виконавець зі ще одним спільником Карбенюком мав покидати місце злочину", - написав він у Telegram.

За три роки спільника не допитали. Форостяк підозри не отримав. Венедіктова спочатку передала справу про замах до поліції. Потім слідчий не звернувся вчасно до суду про продовження строків розслідування. У суді не міг пояснити, чому жодних слідчих дій не проводиться. Тому строк не продовжили, справу закрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У вати припекло" - Стерненко записав новий відеоблог

"А поліція на мої клопотання про надання інформації не відповідала. Тож вітаю Труханова, Форостяка і Карбенюка. Їх офіційно відмазали за наявності вагомих доказів. Їм тепер нічого не буде. Бо це ж не справа про фейкові 300 гривень", - додав Стерненко.

9 квітня Одеський апеляційний суд відправив Сергія Стерненка під домашній арешт.

23 лютого активіста засудили до семи років і трьох місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Рішення виніс Приморський райсуд міста Одеси.

Після вироку люди тричі масово виходили на протест під Офіс президента та біля держдачі в Кончі-Заспі, де мешкає президент Володимир Зеленський.

20 березня громадськість прийшла під Офіс президента на акцію "Не чуєш? Побачиш". Вимагали відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Під час акції розмалювали фасад, запалювали фаєри, вибили скло у дверях, запускали феєрверки.

Зараз ви читаєте новину «Одну зі справ про напад на Стерненка закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути