Ексклюзиви
середа, 03 лютого 2021 16:09

Одіозного суддю Вовка примусово доставлять до суду

Одіозного суддю Вовка примусово доставлять до суду
Вовк від осені ігнорує засідання, прикриваючись суддівським імунітетом. Фото: Facebook

Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк задовольнив клопотання детективів НАБУ щодо примусового приводу голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Вовк від осені ігнорує засідання, прикриваючись суддівським імунітетом, тому прокурор двічі просив слідчого суддю надати дозвіл на примусовий привід, повідомляє громадська організація "Центр протидії корупції".

Дозвіл надали попри надзвичайний тиск Вищої ради правосуддя на суддів ВАКС, зокрема на Біцюка, щодо якого відкрили дисциплінарну справу за скаргами адвокатів суддів ОАСК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скаргу Приватбанку на дії одіозного судді Вовка залишили без розгляду

До цього Вовк вчергове не з'явився до ВАКС для обрання запобіжного заходу. Після чого детективи НАБУ вручили йому повістку до суду на 5 січня. Тоді Вовк відвідував святкування, організоване колишнім головою ЦВК і "регіоналом" Сергієм Ківаловим. Вовк викинув документи з машини і поїхав.

У вересні НАБУ опублікувало записи розмов голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. "Надо захватить власть в этой ВРП", - йдеться у розмовах.

У липні Вовку й низці суддів детективи повідомили про підозру. Інкримінують створення злочинної організації, спробу захоплення державної влади, зловживання впливом і втручання в діяльність державних діячів, створення штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Також розмови суддів ОАСК НАБУ публікувало торік.

Зараз ви читаєте новину «Одіозного суддю Вовка примусово доставлять до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути