понеділок, 02 вересня 2019 14:15

Одіозних суддів позбавлятимуть мантій щотижня

Одіозних суддів позбавлятимуть мантій щотижня
У судах понад 2 тис. вакансій, каже президент.

Президент Володимир Зеленський заявив, що склад судів першої інстанції слід повністю оновити ще 2019-го, а недоброчесних суддів він позбавлятиме посади й звання. Про це Зеленський заявив на зустрічі з урядом і керівництвом парламенту у понеділок.

"Через недолугу судову реформу ми не отримали перезавантаження судової влади й оновлення – навпаки, попередня влада робила все, щоб судді залежали тільки від неї.

Лише рішучими заходами можливо змусити виконувати закон. Такими рішучими заходами є щотижневе позбавлення суддівських мантій, негідних високого звання судді. При чому очищення має стосуватися усіх – і в першу чергу, суддів вищих інстанцій.

Суди першої інстанції мають бути наповненими новими суддями. Понад 2 тисяч вакансій мають бути заповнені ще до Нового року. Але це має зробити вже нова Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка буде перезапущена найближчим часом, відповідно до поданого мною законопроекту", - цитує президента "Українська правда"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет до 15 вересня, ринок землі - до 1 грудня: Зеленський дав вказівки уряду і парламенту

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, що пропонує скасувати так звані "правки Лозового" та надати НАБУ і ДБР право самостійно здійснювати прослуховування.

Зараз ви читаєте новину «Одіозних суддів позбавлятимуть мантій щотижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути