неділя, 15 липня 2012 00:29

Один з головних радників Мітта Ромні виявився лоббістом Януковича

Один з головних радників Мітта Ромні виявився лоббістом Януковича
Він Вебер. Фото: Joshua Roberts / Bloomberg

Оглядач The Daily Beast Елі Лейк виявив дані, що кидають тінь на кандидата в президенти США від Республіканської партії Мітта Ромні. Згідно з офіційними документами, один з його ключових радників Вин Вебер знайшов собі "підробіток": "наводити лоск на репутацію" уряду Віктора Януковича.

"Згідно анкеті, поданій у травні у відповідності з Законом про відкритість лобіювання, колишній конгресмен від Міннесоти і спеціальний радник Ромні Він Вебер зареєстрований лобістом брюссельської організації під назвою "Європейський центр сучасної України", - пояснює Лейк. - Судячи по сайту організації, її місія полягає в тому, щоб домогтися укладання всеосяжної угоди про торгівлю з Європейським союзом і зміцнювати відносини зі Сполученими Штатами. Засновником і президентом є Леонід Кожара, високопоставлений парламентарій від української правлячої "Партії регіонів".

Оскільки радники, як правило, працюють у виборчих штабах на добровільних засадах, багато з них заробляють лобістської діяльністю. У випадку з Вебером примітно те, що "він може виявитися бенефіціаром уряду, який, як кажуть критики, відступає від ідеалів демократичної революції", пише Лейк.

Крім того, Вебер в минулому очолював Національний фонд за демократію (National Endowment for Democracy) - організацію, видає гранти демократичним громадським організаціям Україні.

Одним з напрямків діяльності Центру, якщо вірити інформації, розміщеної на його сайті, є "інформування американського уряду, впливових персон, осіб, що приймають рішення в політичній сфері, а також громадянського суспільства з акцентом на реформи, що проводяться на Україну в зв'язку з її прагненням стати цілком зверненої до Заходу демократією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама впорається з інопланетянами краще, ніж Ромні - результати опитування

Ні Вебер, ні інші представники передвиборного штабу Ромні ситуацію не коментують.

Люсі-Клер Сандерс, прес-секретар лобістської фірми Mercury / Clark & ??Weinstock, партнером в якої полягає Вебер, заявила, що "Партія регіонів" не надає Центру "прямої або непрямої фінансової підтримки; разом з тим, вони поділяють розуміння того, що подальша інтеграція і орієнтація на Захід відповідають інтересам Україні в довгостроковій перспективі ". Сандерс також сказала, що засновниками Центру є українські бізнесмени, але їх імена назвати відмовилася. Кожара, за її словами, з травня "виконує в основному наглядові функції".

 

Зараз ви читаєте новину «Один з головних радників Мітта Ромні виявився лоббістом Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути