понеділок, 23 січня 2023 12:54

Один із керівників "Слуги народу" втрапив у гучний скандал: подробиці
Оновлено
8

Заступник керівника парламентської фракції "Слуга народу" Павло Халімон у розпал повномасштабної війни Росії проти України придбав розкішний маєток у центрі Києва.

При цьому нардеп оформив його на іншу людину. Про це йдеться у розслідуванні "Української правди".

Журналісти з'ясували, що депутат постійно проживає в цьому маєтку.

Нардеп від "Слуги народу" Павло Халімон купив елітний маєток у центрі Києва
Фото: pravda.com.ua
Нардеп від "Слуги народу" Павло Халімон купив елітний маєток у центрі Києва
Нардеп від "Слуги народу" Павло Халімон купив елітний маєток у центрі Києва
Нардеп від "Слуги народу" Павло Халімон купив елітний маєток у центрі Києва
Нардеп від "Слуги народу" Павло Халімон купив елітний маєток у центрі Києва

У червні 2022 року власницею будинку стала Анастасія Котеленець. Згідно з договором купівлі-продажу, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток обійшовся нардепу в 10,3 млн грн. Вартість самого будинку становила 6,5 млн грн, а ділянки – 3,8 млн грн. Водночас, за даними сайтів з продажу нерухомості, будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують близько 50–60 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони закуповує продукти для військових за завищеними цінами – ЗМІ

За даними розслідувачів, продавцем був архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко. Він пояснив, що продажем будинку через ріелтора займався його брат. Покупців, каже Драбинко, він не знає. А маєток нібито продав дешевше, тому що потрібні були гроші, а реальної ціни "ніхто не давав з багатьох причин".

За даними закритого реєстру, власником будинку нині є громадянка Котеленець Анастасія Миколаївна. Про неї інформації у мережі майже немає. Окрім закритого акаунту в Instagram. Водночас, за даними УП, в 2021 році у її власності з'явилося 45 земельних ділянок у Чернігівській області загальною площею близько 80 гектарів.

"Поки що, журналістам не вдалося отримати коментар ні від Халімона, ні від Котеленець: почувши питання, вони кинули слухавку", ‒ йдеться у розслідуванні.

Оновлено на 13:00

Лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив, що Павла Халімона буде звільнено з посади заступника голови фракції.

"Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов'язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. Що стосується інших форм відповідальності, то ми закликаємо правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям. Якщо було порушено закон – значить за це потрібно понести покарання", – написав Арахамія у Telegram.

Президент Володимир Зеленський прокоментував звільнення Василя Лозинського, якого підозрюють у $400 тис. хабаря, з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Це сигнал усім, "чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості". Про це Зеленський сказав у відеозверненні.

Кабінет міністрів 22 січня звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Один із керівників "Слуги народу" втрапив у гучний скандал: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути