Ексклюзиви
вівторок, 23 березня 2010 09:44

Одеські вузи підтримали Табачника

Одеські вузи підтримали Табачника

Ректори 15 ВНЗ Одеської області звернулися до Президента України Віктора Януковича, прем"єр-міністра Миколи Азарова та до голови Верховної Ради Володимира Литвина з листом на підтримку чинного міністра освіти Дмитра Табачника.

Про це в понеділок повідомила прес-служба Одеської національної юридичної академії.

"Студенти, які виступають проти Дмитра Табачника, діють під тиском, а організовані ними акції протесту не можуть бути вираженням думки студентів і є політичною провокацією", - сказано повідомленні.

Під текстом заяви свої підписи поставили представники 15 ВНЗ, серед яких - Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, Одеська національна юридична академія, Одеський національний морський університет та інші провідні ВНЗ Одеської області.

Крім того, звернення підтримали ряд громадських організацій, а також керівники органів самоврядування вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації.

Тим часом понад 20 одеських організацій, серед яких Одеське обласне відділення ВО Свобода, Одеська обласна організація Народного руху України та ряд інших виступають за відставку Табачника. Ці організації провели низку акцій протесту і вимагають звільнити Табачника з посади міністра освіти України.

Як відомо, призначення Табачника на посаду міністра освіти і науки викликало хвилю обурення по всій Україні: нового голову відомства підозрюють у намірі насаджувати в навчальних закладах російську мову і зупинити реформу освіти.

За його відставку виступили не тільки студенти і не окремі патріотично налаштовані громадяни, а й чотири облради Західної України, голови десятків провідних навчальних закладів, вчені та ряд громадських організацій по всій країні.

Тим часом, 18 березня, ряд ректорів українських вищих навчальних закладів, діячі науки, освіти та культури підтримали призначення Табачника на посаду міністра освіти і науки і назвали пропагандистську кампанію проти його діяльності на цій посаді спекуляцією "певних політичних сил".

Сам Табачник днем раніше назвав звинувачення на свою адресу брехливими і заявив, що не має наміру йти у відставку.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Одеські вузи підтримали Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути