субота, 20 березня 2010 14:32

"Регіонали" можуть підтримати НУ-НС щодо відставки Табачника - Стецьків

"Регіонали" можуть підтримати НУ-НС щодо відставки Табачника - Стецьків

"Нунсівець" Тарас Стецьків розраховує на більше, як півсотні своїх колег по блоку, які підтримають відставку міністра освіти Дмитра Табачника. Загалом їх 72.

"Більшість нашої фракції буде голосувати за відставку. Але думаю, що знайдуться і такі, а це 11 осіб, які голосували за призначення Азарова прем"єром і ще може два-три людини, які не підтримають цього. Однак думаю, що 55-57 голосів за відставку Табачника знайдеться", - підкреслив Стецьків.

Однак він не виключає, що питання щодо відставки Табачника можуть взагалі не поставити у порядок денний.

"Не захоче коаліція поставити в порядок денний і все. З порядком денним підуть до Литвина, візьмуть його за зябра, як завжди брали. Чи Янукович, наприклад, подзвонить Литвину і скаже: "Ти що, вообще!". І відразу це питання зникне з порядку денного", - зазначив "нунсівець".

За його словами, Блок Литвина не підтримуватиме відставку Табачника.

"Але я не виключаю, що нас можуть у цьому підтримати самі "регіонали". Там була група депутатів, які настійливо просили Януковича не ставити Табачника міністром освіти. Але Янукович сам зневажив їхньою думкою. І тепер саме в середовищі Партії регіонів можуть знайтися голоси. І це впливові люди в Партії регіонів. Випадково, по помилці натиснуться кнопки... Так що я цього не виключаю. Бо одіозність, антиукраїнськість Табачника зашкалює. Це найбільш невдале призначення, яке здійснив Янукович. І зараз це створило проблему всередині самої Партії регіонів. І якось цю проблему треба розв"язувати", - вважає Стецьків.

Та нардеп додає, що "ординська психологія" "регіоналів" не дає можливості здати Табачника.

"Але якщо вони цього не зроблять, наростатиме напруга в суспільстві і будуть ламатися позиції коаліції в цілому. Бо Табачник - це клякса, більмо на оці, якого "Регіонам" треба позбутися. І що саме цікаве, що Янукович сам собі цю проблему створив", - підкреслив "нунсівець".

За словами нардепа, не менш одіозним є призначення міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова та міністра надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича.

"Але якщо закриється тема Табачника, ніхто не розпочинатиме кампанії проти наступних. В уряді половина людей не мають професійних навиків. Але ми не вимагатимемо їхнього звільнення. Ми дамо можливість їм проявити всі свої таланти. Ми можливо через сто днів або трохи пізніше подивимось, що цей уряд робить для українського народу. А Табачник - це окреме питання", - наголосив Стецьків.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" можуть підтримати НУ-НС щодо відставки Табачника - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути