субота, 24 листопада 2012 12:12

Одеські націоналісти закликали Москву покаятися за геноцид українців

Одеські націоналісти закликали Москву покаятися за геноцид українців
Фото: rupor.od.ua

Вчора,23 листопада, напередодні Дня пам'яті жертв Голодомору Одеська обласна організація Всеукраїнське об'єднання "Свобода" біля стін Генерального консульства Російської Федерації провела акцію "Москва, покайся!". Націоналісти вимагали публічного вибачення Москви за геноцид українців, здійснений Радянським Союзом. Про це повідомляє прес-служба організації.

Націоналісти розгорнули перед консульством плакат із написом: "Московські дипломати, пам'ятайте про Миколу Лемика – не заперечуйте Голодомор!" і скандуваннями нагадували дипломатам, на чиїй землі вони перебувають: "Слава Україні! – Героям слава!", "Пам'ятай чужинець: тут господар – українець!".

У консульство "свободівці" передали відповідне звернення.

"Неодноразові брутальні висловлювання московського керівництва щодо Голодомору свідчать про те, що чинна кремлівська влада є ідейним послідовником московсько-більшовицьких злочинців та їхніх холуїв в Україні. Публічне визнання провини перед українським народом з боку керівництва Російської Федерації, перш за все її президента, продемонструє відмову РФ від імперської політики, викличе позитивну реакцію не лише в Україні, але й у цілому світі. Покаяння – головна передумова розвитку добросусідських українсько-російських взаємовідносин", - йдеться у повідомленні.

У зверненні до керівництва Генконсульства РФ в Одесі учасники акції зажадали не лише визнання геноциду, але й проведення судового процесу над комунізмом.

"Позиція "Свободи" полягає в тому, що Голодомор має бути визнано геноцидом української нації, має відбутися судовий процес над комунізмом, а комуністична ідеологія – заборонена, принаймні в Україні. На перешкоді засудження злочинів комунізму стоїть РФ, яка є спадкоємницею СССР і яка сьогодні відроджує культ Сталіна. Зневажаючи мільйони українців, замордованих голодом за наказом Кремля, московські дипломати мають пам'ятати про Миколу Лемика. Вони мають усвідомити: національна влада в особі українських націоналістів не буде їздити до Кремля на поклони, а змусить його спілкуватися на рівних. Тому нехай готуються до того, що за всі дії їхніх кремлівських "хазяїв" відповідатимуть і вони", – зазначено в зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Одеські націоналісти закликали Москву покаятися за геноцид українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути