середа, 19 червня 2013 07:00

Одарич: "Тулубу дискомфортно від таких людей, як я"

Одарич: "Тулубу дискомфортно від таких людей, як я"
Фото: Любов Карнарук

"Події, які нині відбуваються в Черкасах і пов'язані із достроковим припиненням моїх повноважень як міського голови і надалі супроводжуються кримінальним переслідуванням та тиском правоохоронних органів на мене та мою команду. Це відбувається за рамками закону. Й безпосереднє відношення до цього має губернатор Сергій Тулуб. Але я хочу запевнити, що в мене вистачить життєвого та політичного досвіду, а в команди бажання і сил вистояти в цій ситуації. Більше того, не залишити безкарними спроби використання службового становища. Тому ми однозначно доб'ємося справедливості і Сергію Борисовичу доведеться відповідати за дії, які він робить упродовж останніх місяців у Черкасах. Як мінімум, настане політична відповідальність", - зазначив Одарич.

Діяльність міського голови, каже екс-мер, завжди викликає незадоволення, або, як мінімум, ревнощі з боку місцевих адміністрацій. Останні керуються дорученнями уряду й Президента. А міський голова - інтересами громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одарича не взяли під домашній арешт

"Мене часто називають конфліктною людиною. Але незважаючи на це, з 2006 до 2013 року мені вдалося не допускати жодного публічного політичного конфлікту між губернатором і міським головою. А до мого обрання упродовж дванадцяти років місто й область жили у стадії постійного конфлікту. Я завжди шукав порозуміння із губернаторами. Винятком став публічний конфлікт із Тулубом 2010 року. Але він стосувався не життєдіяльності міста, а виборчої кампанії. Але тоді в нас вистачило розуму сісти за стіл переговорів і ми вийшли на варіант відновлення співпраці між містом та областю. В таких умовах, без публічних конфліктів пропрацювали 2,5 роки. Але конфлікт таки існував "за кадром". Скажімо, з 2010 року губернатор вимагав від мене звільнення директора Департаменту бюджетної політики та призначити на цю посаду його людину. Тоді мені вдалося відстояти Наталію Джуган. Також була вимога звільнити керівників охорони здоров'я та соціальної політики. Я б не називав нинішні події помстою від Сергія Тулуба. Швидше за все, він отримує величезний дискомфорт від самої наявності таких людей, як я. Переконаний, що нинішня ситуація в місті є особистою ідеєю Сергія Тулуба",- додав Одарич.

Зараз ви читаєте новину «Одарич: "Тулубу дискомфортно від таких людей, як я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути