неділя, 08 березня 2020 03:23

Очільниця ДБР Венедіктова подала до суду на Центр протидії корупції і "Українську правду"

Очільниця ДБР Венедіктова подала до суду на Центр протидії корупції і "Українську правду"
Венедіктова подала до суду на журналістів. Фото: Фокус

В.о. голови Держбюро розслідувань Ірина Венедіктова подала в суд на видання "Українська правда" та Центр протидії корупції (ЦПК), вимагаючи спростування недостовірної, на її погляд, інформації.

Керівниця ДБР вимагає спростування інформації, опублікованої на сайті Української правди. Йдеться про матеріал під назвою "Спрут Авакова: Як "тимчасовий міністр" нарощує свій вплив в силовому блоці", який для видання підготував ЦПК, повідомила в Facebook сама Венедіктова.

Зокрема Венедіктова вважає "фактами, що не відповідають дійсності" інформацію, про те, що її чоловік Денис Колесник, співробітник департаменту кіберполіції Нацполіціі, "за словами співрозмовників Української правди, має величезний вплив на роботу ДБР".

Також глава ДБР вимагає спростування інформації про те, що нібито завдяки чоловікові Венедіктової на посаду її радника був призначений Руслан Бірюков, якого ЦПК називає "скандальним", і який, за інформацією авторів матеріалу, довгий час працював в Нацполіціі.

"Мені досить встановити справедливість. Сума позову - 150 тис грн - порівну від кожного відповідача. Це справа суду залишити/зменшити/відмовити, але в разі визнання будь-якої суми - бенефіціаром повинні стати ті, на кого не вистачає уваги і коштів держави", - написала Венедіктова в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21 рік сидить у Раді: журналісти розповіли про нардепа-мажоритарника

У лютому Нацполіція відкрила справу за заявою народного депутата Андрія Деркача про те, що Центр протидії корупції нібито брав участь у можливому розкрадання міжнародної допомоги. У ЦПК заявили, що таким чином поліція хоче отримати дозвіл суду на слідчі дії проти організації.

Зараз ви читаєте новину «Очільниця ДБР Венедіктова подала до суду на Центр протидії корупції і "Українську правду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути