пʼятниця, 27 липня 2012 14:37

Об'єднана опозиція підписала заяву про співпрацю з кримським меджлісом

Об'єднана опозиція підписала заяву про співпрацю з кримським меджлісом
Угода була підписана українською та кримсько-татарскою мовами. Фото: enzoclub.ru

Лідери Об'єднаної опозиції "ВО Батьківщина" та меджлісу кримсько-татарського народу підписали спільну заяву про співпрацю на парламентських виборах та у новій Верховній Раді.

Сьогодні на прес-конференції в Києві відповідні документи підписали Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, та Мустафа Джемільов.

"Ми виконуємо всі програмні заяви, які були підписані в програмі Об'єднаної опозиції. Наша задача — єднання країни, єднання довкола цінностей, довкола патріотизму та національних стратегічних інтересів України, - наголосив Турчинов. - Сьогодні Об'єднана опозиція об'єднує 7 політичних партій, але сьогодні ми хочемо підписати угоду про співпрацю з меджлісом. Я вважаю це дуже важливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Об'єднаній опозиції вже знають, що робитимуть після виборів

Водночас Яценюк визнав, що у програмі Об'єднаної опозиції недостатньо уваги приділяється національним меншинам. У зв'язку з цим він пообіцяв дописати у програму окремий пункт щодо захисту інтересів нацменшин.

"Ми завжди співробітничали з демократичними силами і тому цілком природно, що і на цих виборах ми будемо разом. Це рішення національного з'їзду кримсько-татарського народу. Ми сподіваємось на перемогу і зробимо для цього все", - прокоментував підписання Джемільов.

У спільній заяві йдеться про те, що Об'єднана опозиція представлятиме інтереси кримсько-татарського народу у парламенті через делегованих меджлісом кандидатів до виборчого списку Об'єднаної опозиції. Угода була підписана українською та кримсько-татарскою мовами.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція підписала заяву про співпрацю з кримським меджлісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути